Ηράκλειο: Νέο κρούσμα κορονοϊού σε μαθήτρια Λυκείου

Shares

Ένα νέο κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε σε μαθήτρια Λυκείου στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο 2ο Λύκειο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Γιάννη Καραγιαννίδη, μόλις έγινε γνωστή η είδηση και σύμφωνα πάντα με το Πρωτόκολλο Διαχείρισης Επιβεβαιωμένων Περιστατικών COVID-19 του ΕΟΔΥ, ξεκίνησαν αμέσως οι διαδικασίες ιχνηλάτησης του κρούσματος ενώ αναμένεται η απόφαση μετά την εισήγηση του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας Κρήτης, Μανώλη Λουμπούνη, για την αναστολή ή μη λειτουργίας του τμήματος στο οποίο βρίσκονταν η μαθήτρια.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Καραγιαννίδη, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για ένα άλλο θετικό κρούσμα μαθητή, που αφορά το 7ο ΓΕΛ Ηρακλείου, ο οποίος ούτως ή άλλως βρίσκονταν σε προληπτική καραντίνα τις τελευταίες 13 μέρες και καθώς απουσίαζε απ’ το σχολείο, δεν κρίθηκε σκόπιμο να υπάρξει οποιαδήποτε υγειονομική απόφαση για το συγκεκριμένο σχολείο.

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές ημέρες, είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό ένας ακόμη μαθητής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ΕΠΑΛ του Ηρακλείου, ενώ τότε είχε αποφασιστεί η αναστολή λειτουργίας του τμήματος για 14 μέρες.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, θετικός στον κορονοϊό είναι και ένας εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, και συγκεκριμένα εκπαιδευτικός παράλληλης εκπαίδευσης στο 28ο -57ο Δημοτικό Ηρακλείου.

Αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης των κρουσμάτων σε όλα τα «επίμαχα» σχολεία καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν διάσπαρτα κρούσματα σε διάφορα εκπαιδευτήρια του Ηρακλείου και η απόφαση για ενδεχόμενη αναστολή τμημάτων ή ακόμη και ολόκληρου σχολικού συγκροτήματος ανά περίπτωση, αναμένεται το απόγευμα της Κυριακής.

 

Πηγή: neakriti

Shares

1 comment

  1. Pingback: Ηράκλειο: «Έκρηξη» κρουσμάτων κορονοϊού σε σχολεία - TA NEA 365

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *