εγκεφαλική

Ηράκλειο: Καταγγελίες εργαζομένων για τα ράντζα στο νοσοκομείο | ΦΩΤΟ

Shares

Σε σοβαρές καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ηρακλείου, προχώρησε σήμερα το σωματείο των εργαζομένων, δημοσιεύοντας μάλιστα και φωτογραφία, με ράντζα στους διαδρόμους, για την κάλυψη των ασθενών!

νοσοκομείο Ηρακλείου

Ζητήματα ασφαλείας

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου κ. Δημήτρη Βρύσαλη, «για άλλη μια φορά, η κατάσταση στη ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ έχει ξεπεράσει το επίπεδο ασφαλείας για ασθενείς και εργαζομένους. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή  21 Φεβρουαρίου νοσηλεύονταν 30 ασθενείς με δύναμη τμήματος βραχείας 23 κλινών, και 6  ράντζα, ενώ στο τμήμα οξέων νοσηλεύονταν 8 ασθενείς με αντίστοιχη δυνατότητα 10 κλινών», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Είναι αυτονόητο ότι σε τέτοιες συνθήκες δεν υπάρχει προσωπικός χώρος ούτε οι προϋποθέσεις ηρεμίας που απαιτούνται, με συνέπεια να υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες ψυχικής υγείας ενώ σαφώς τίθενται και σοβαρά ζητήματα ασφαλείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ υπάρχουν κάποιοι μικροί χώροι – προαύλια αυτοί δεν χρησιμοποιούνται λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ η γενικότερη κατάσταση της κλινικής και από άποψη χώρων και από άποψη τεχνικών προδιαγραφών χρήζει μεγάλων παρεμβάσεων και βελτιώσεων», συνεχίζει η ανακοίνωση των εργαζομένων.

Ο κ. Βρύσαλης καταλήγει ως εξής: «Οι συνάδελφοί μας στο ψυχιατρικό τμήμα, παρ΄όλη τη φιλότιμη και σκληρή προσπάθεια που καταβάλουν, ασκούν τα καθήκοντα τους σε ένα περιβάλλον με αυξημένο βαθμό επικινδυνότητας ενώ ταυτόχρονα οδηγούνται σε φυσική, ψυχική και επαγγελματική εξουθένωση. Σαν σωματείο εργαζομένων την κατάσταση στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου μας την έχουμε επισημάνει, αναδείξει και καταγγείλει επανειλημμένα στο παρελθόν. Ουσιαστική παρέμβαση αντιμετώπισης του προβλήματος ΔΕΝ έχει γίνει ούτε από διοικήσεις, ούτε από το υπουργείο».

 

Πηγή: ekriti

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *