Αυτός είναι ο Έλληνας που φτιάχνει ειδικές μπάλες για τα τυφλά παιδιά! | ΦΩΤΟ

Shares

Τον λένε Ηλία Μάστορα, είναι διαιτητής στο ποδόσφαιρο για τυφλά παιδιά κι εκπαιδευτής νέων που πάσχουν από τύφλωση.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε μόνο αυτό. Θα αρκούσε για να καταλάβουμε ότι ο εν λόγω άνθρωπος έχει σοβαρές ευαισθησίες απέναντι στους συνανθρώπους του.

Γράφει ο Νίκος Ροβολάκης για το Daynight.gr

Ο κ. Μάστορας όμως δεν έμεινε μόνο εκεί. Αντίθετα πήγε ένα βήμα πιο πέρα, κατοχυρώνοντας μία ευρεσιτεχνία που φέρνει χαμόγελο στο πρόσωπο εκατοντάδων παιδιών με σοβαρά προβλήματα όρασης.

Να σημειωθεί ότι στη χώρα μας μόνο υπάρχουν περισσότερο από 500 παιδιά που βιώνουν αυτήν την πραγματικότητα.

 

 

Τι ακριβώς όμως κατασκεύασε;

Μία ειδική μπάλα ποδοσφαίρου που κουδουνίζει δίνοντας τους τη δυνατότητα να παίξουν ποδόσφαιρο χωρίς περιορισμούς. Αφορμή για αυτήν στάθηκε ένας 3χρονος μαθητής του. Έτσι ο Ηλίας Μάστορας έφτιαξε μία μπάλα, πολύ ελαφρύτερη από την κανονική, η οποία όμως διαθέτει ειδικά κουδούνια.

Τα τυφλά παιδιά στην Αφρική παίζουν με την ειδική μπάλα

 

Μάλιστα προχώρησε και στη διεθνή πρωτοβουλία που ακούει στο όνομα «A ball for all», μέσω της οποίας μπορεί ο καθένας να προμηθευτεί μία ειδική τέτοια μπάλα στέλνοντας απλά ένα email στο orama2003@gmail.com με τη διεύθυνση του σχολείου το οποίο την αιτείται.

Μιλώντας τη διάλεκτο του ίντερνετ θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτά καλό είναι να γίνονται. Θα μειώναμε όμως έτσι την προσπάθεια. Γιατί, τελικά, αυτές οι κινήσεις μας θυμίζουν ότι η ανθρωπιά είναι πολύ πιο σημαντική από τους βαρύγδουπους τίτλους και τις παχυλές αμοιβές.

Η ομορφιά της ζωής εκεί κρύβεται – κι όχι σε κάποιο τσεκ από αυτά που λαμβάνουν οι αδρά αμοιβόμενοι stars του ποδοσφαίρου…

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *