Βρειτε μας στα Social Media
 

ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία-Σύψας: Έτσι θα μπουν οι μάσκες από τους μαθητές

Δημοσιεύτηκε

στις«Ο κορονοϊός επιμένει. Εχουμε ευρεία διασπορά σε όλη την Ελλάδα. Μας ανησυχούν και τα κρούσματα στα γηροκομεία», δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Κληθείς να σχολιάσει το άνοιγμα στα σχολεία, υπογράμμισε πως τα παιδιά «δεν είναι υπερμεταδότες του κορωνοϊού», ενώ προσέθεσε ότι ο δείκτης R δεν θα αυξηθεί από τα παιδιά αλλά από συμπεριφορές και χαλαρότητα των μεγάλων, όπως αυτές οι συμπεριφορές που επέδειξαν κάποιοι το καλοκαίρι.

«Με πολύ αυστηρούς κανόνες θα ανοίξουν τα σχολεία», εξήγησε ο κ. Σύψας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο OPEN.

Εξηγώντας πότε θα φορούν μάσκες στα διαλείμματα τα παιδιά, είπε τα εξής:

– Τα παιδιά θα φορούν μάσκες στα διαλείμματα μόνο όταν συγχρωτιστούν, όταν δηλαδή πλησιάσουν άλλα παιδιά
– Τα παιδιά στα σχολεία θα λειτουργούν σε ομάδες
– Οι τάξεις δεν θα είναι μαζί με άλλες τάξεις
– Τα διαλείμματα θα είναι ξεχωριστά

«Η ισπανική γρίπη σκότωσε στο δεύτερο κύμα, ελπίζω να μην έχουμε δεύτερο κύμα»

Στάθηκε, ακόμη, στα καθημερινά τριψήφια νούμερα κρουσμάτων που εγείρουν ανησυχία και συνέκρινε την ισχύουσα κατάσταση με εκείνη του 1918, οπότε ξέσπασε η ισπανική γρίπη: «Δεν ξέρουμε πως θα συμπεριφερθεί ο ιός επιδημιολογικά. Υπάρχει το κακό σενάριο ότι θα έρθει δεύτερο κύμα που θα είναι πολύ χειρότερο από το πρώτο, όπως έγινε με την ισπανική γρίπη», επεσήμανε συγκεκριμένα ο καθηγητής.

«Η ισπανική γρίπη σκότωσε στο δεύτερο κύμα, ελπίζω να μην έχουμε δεύτερο κύμα ή να είναι διαχειρίσιμο. Δεν ξέρουμε. Η επιδημιολογική εικόνα αυτής της πανδημίας είναι εντελώς άγνωστη, ήδη μας έδειξε τη δύναμη της χτύπησε όχι μόνο στην Ελλάδα σε όλη την Ευρώπη μέσα στο καλοκαίρι», προσέθεσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

Τόνισε, πάντως, ότι υπάρχει μεγάλη επιδημιολογική αβεβαιότητα σε σχέση με το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία. Γι’ αυτό και επανέλαβε ότι τα μοναδικά «όπλα» για να νικηθεί ο κορωνοϊός είναι αποστάσεις, απολυμάνσεις χεριών, μάσκες και αποφυγή συγχρωτισμού.

Πηγή:protothema

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap