Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξανά νέα μέτρα στο τραπέζι με ωράριο στη διασκέδαση

Δημοσιεύτηκε

στις

μέτρα ωράριο
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σχεδόν 10 μέρες μετά την απελευθέρωση στη διασκέδαση για τους εμβολιασμένους, μπαίνει στο τραπέζι η αναζήτηση ενός plan B που θα είναι έτοιμο για εφαρμογή εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα δείξουν ότι κρίνεται απαραίτητο.

Σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας που μίλησαν στο ieidiseis, το πρόβλημα της διασποράς εντοπίζεται στη νυχτερινή διασκέδαση. Όπως εκτιμούν, ένα μέτρο που θα είχε αποτέλεσμα θα ήταν να μπει και πάλι ωράριο στα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα μέχρι τη 1 το βράδυ. Απορρίπτουν δε το ενδεχόμενο -για παράδειγμα- χρήσης διπλής μάσκας στην επαρχία, καθώς θεωρούν ότι κάτι τέτοιο δεν θα λειτουργούσε, ούτε θα τηρούνταν.

Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές πως δεν έχει έρθει ακόμα επίσημο αίτημα για να συζητηθούν νέα μέτρα, και πως το παραπάνω θα γίνει εφόσον χρειαστεί και αν ανοίξει η συζήτηση.

Από τις αρχές του φθινοπώρου, οι επιστήμονες εξέφραζαν τους φόβους τους για τον χειμώνα που έρχεται, το ρίσκο στη διασκέδαση και τις συνέπειες που ενδεχομένως να έχει.

Ήδη εξάλλου, οι ανεμβολίαστοι βρήκαν το κόλπο να μπαίνουν στους κλειστούς χώρους και σε πολλές περιπτώσεις τα μέτρα δεν τηρούνται, αφού δεν γίνεται έλεγχος ταυτοπροσωπίας και αρκετοί είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν πιστοποιητικά συγγενών ή φίλων.

Πανδαιμόνιο από κόσμο επικρατεί ωστόσο και σε στοές με μπαράκια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, αλλά και στους δρόμους, με τους νέους ειδικότερα να μαζεύονται έξω από τα μαγαζιά και να παίρνουν ένα ποτό σε πλαστικό μέχρι τα ξημερώματα.

Παρά την κατάργηση ειδικών περιοριστικών μέτρων στις «κόκκινες» περιοχές τις προηγούμενες μέρες, φαίνεται πως θα εισηγηθούν τελικά νέο… χρώμα για τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές («μωβ») όπου θα εφαρμόζεται συγκεκριμένο ωράριο για τη νυχτερινή διασκέδαση.

μέτρα ωράριο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap