ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αγρίνιο: Πιστοί προσκύνησαν κάστανο που είχε βράσει ο Παΐσιος
Παρουσία πλήθους πιστών, τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Παΐσιου του Αγιορείτη στον προαύλιο χώρο του Ναού του Αγίου Δημητρίου, στο Αγρίνιο.
Ο Παΐσιος είχε περάσει ως στρατιώτης από το Αγρίνιο εξ ου και τιμάται στη συγκεκριμένη πόλη. Το πλήθος που συγκεντρώθηκε είχε την ευκαιρία να προσκυνήσει μια εικόνα του Αγίου και λείψανά του, καθώς και ένα κάστανο το οποίο ο Παΐσιος πριν από 27 χρόνια είχε δώσει έναν φοιτητή.
Σύμφωνα με την Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας τον Οκτώβριο του 1990, «ο Γέροντας Παΐσιος είχε δώσει ως ευλογία βρασμένα κάστανα σε μια ομάδα φοιτητών που τον είχε επισκεφθεί. Ένας εκ των φοιτητών, ο οποίος τυγχάνει να είναι και ο ένας εκ των δύο Ιερέων που τέλεσαν την Αγρυπνία, φύλαξε το βρασμένο κάστανο που πήρε, το οποίο έως σήμερα, 27 χρόνια μετά, παραμένει κατά θαυμαστό τρόπο, αναλλοίωτο, ενώ ακούγεται ακόμη και ο καρπός μέσα σε αυτό. Έτσι, ακόμη και εκείνο το απλό γεγονός μαρτύρησε σε βάθος χρόνου, τη συνεχή παρουσία του Θεού, την οποία δυστυχώς κάποιοι, όχι μόνο την αρνούνται αλλά φθάνουν ακόμη και να εμπαίζουν», όπως αναφέρει η Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr

-
ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν
Ξέσπασε η Γλυκερία: «Πάτε καλά ρε; Εμένα κινδυνεύει η ζωή μου και εσείς για δύο λεπτά δημοσιότητας μας ξεφτιλίζετε;»
-
Ρέθυμνο2 ημέρες πριν
Νέο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο: Εντυπωσιακή εκκίνηση για τη σύνδεση Ρεθύμνου – Μήλου – Πειραιά
-
PLUS +3 ημέρες πριν
Μια Κρητικιά στον Εκατομμυριούχο – Δείτε πως τα πήγε
-
Ρέθυμνο3 ημέρες πριν
Πένθος στα Ανώγεια: «Έφυγε» από τη ζωή ο Νικόλαος Καράτζης