Βρειτε μας στα Social Media
 

ΕΛΛΑΔΑ

Σε κάθειρξη 22 ετών καταδικάστηκε ο Σμπώκος για τα Tor M1

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ποινή κάθειρξης 22 ετών, καταδικάστηκε o πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του Υπουργείου Άμυνας Εθνικής Άμυνας,Ιωάννης Σμπώκος, καθώς κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην υπόθεση των αντιαεροπορικών συστημάτων Tor M1.

Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, «γλίτωσε» τα ισόβια αφού το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τού αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής διαγωγής μετά την πράξη.

«Αφήστε με να βοηθήσω την οικογένειά μου. Με καταδικάσατε αλλά μην μου πάρετε τη ζωή. Δώστε μου ένα όραμα, μία ελπίδα. Μη μου κόψετε τα φτερά…», είπε ο ίδιος απευθυνόμενος στην έδρα και λίγο πριν οι δικαστές αποφασίσουν επί των ελαφρυντικών.

Στους άλλους δυο κατηγορούμενους, τον Γιώργο Καμάρη, διαχειριστή της off shore Clavis μέσω της οποίας φέρεται να διακινήθηκε «μαύρο» χρήμα προκειμένου η ρωσική ANTEY να πάρει το έργο, καθώς και στον χρηματιστή Πέτρο Χριστοδουλίδη, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών στον καθένα, με τριετή αναστολή για τον πρώτο και εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ για το δεύτερο. Σε αυτούς το δικαστήριο αναγνώρισε μάλιστα 3 ελαφρυντικά: του πρότερου έντιμου βίου, της μετέπειτα καλής διαγωγής και της προσπάθειας άρσης των συνεπειών της πράξης τους.

Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση έκρινε αθώους τον επίσης χρηματιστή Γιώργο Χριστοδουλίδη και τον γνωστό επιχειρηματία Πάνο Γερμανό.

Σμπώκος: «Δώστε μου ένα όραμα, μία ελπίδα. Μη μου κόψετε τα φτερά»

Ανάλογη με την απόφαση του δικαστηρίου ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας για όλους τους κατηγορούμενους.

Νωρίτερα ο Γιάννης Σμπώκος παίρνοντας το λόγο είπε απευθυνόμενος προς την έδρα:

«Κανείς δεν μου χάρισε τίποτα στη ζωή μου. Ό,τι κατέκτησα το κατέκτησα λόγω της επιστημονικής μου εμπειρίας σε σεισμούς , σε φωτιές κ.ά.

Αυτή τη θέση ( σ.σ. εννοεί του Γ.Γ. Εξοπλισμών), που έχω συσσωρεύσει όλα αυτά τα δεινά, την αρνιόμουν ένα χρόνο.

Το όνομά μου έχει αποκτήσει μεγάλα «αγκάθια». Πως δημιουργήθηκαν όμως; Διασύρθηκε με σημειώματα και έλεγαν τότε «θα δείξουν οι συνδρομές».

Τελικώς «άνθρακες ο θησαυρός». Πρόσφατο δημοσίευμα για το C4i αναφέρει ότι το χειρίστηκα εγώ ενώ είχα φύγει 3 χρόνια. Φτάνει πια…

Ξέρω ότι πρέπει να αντέξω γιατί επάνω μου κρέμονται δύο ψυχές. Είμαι μπροστά σας 72 συνεδριάσεις. Μπορείτε να ελέγξετε αυτά που σας λέω. Να ελέγξετε τα έγγραφα…».

Στη συνέχεια ο ίδιος έκανε εκτενή αναφορά στα όσα έπραξε στη Γενική Γραμματεία Αντισεισμικής Προστασίας και στη Γενική Γραμματεία Δασών, σημειώνοντας ότι πρέπει να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά λόγω και της προσφοράς του εκεί.

Πηγή: cretedoc.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap