Βρειτε μας στα Social Media
 

ΕΛΛΑΔΑ

Ψήφος εμπιστοσύνης από την Deutsche Telekom στην Ελλάδα με επενδύσεις 2 δισ. ευρώ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deutsche Telekom AG, Τίμοθι Χέτγκες, είχε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι της Deutsche Telekom και του ΟΤΕ, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ενημέρωσαν σχετικά με την απόφαση της εταιρείας να επενδύσει 2 δισ. ευρώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια στην ελληνική οικονομία για την ανάπτυξη τεχνολογικών δικτύων οπτικών ινών για οικιακή χρήση (fiber to the home) και 5G, ώστε ένα εκατομμύριο νοικοκυριά να αποκτήσουν συνδέσεις ταχύτητας 1 Gigabit.

«Η επένδυση αυτή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και ταυτόχρονα σημαντικό βήμα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος, και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο Νίκος Παππάς μίλησε για «πάρα πολύ δημιουργική συνάντηση με τη διοίκηση της Deutsche Telekom», με τους ανθρώπους «οι οποίοι μας ανακοίνωσαν ότι η εταιρία θα κάνει 2 δισεκατομμύρια ευρώ επενδύσεις μέσα στην επόμενη τετραετία για να συνδεθούν ένα εκατομμύριο νοικοκυριά με οπτικές ίνες στο σπίτι, που σημαίνει ότι θα τους δώσει τη δυνατότητα να έχουν συνδεσιμότητα μέχρι και 1 Gbit».

Ο υπουργός τόνισε ότι «είναι μία ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία», υπογραμμίζοντας ότι «τα θετικά σημάδια πυκνώνουν και ειδικά για αυτού του τύπου την τεράστια επένδυση, θα έλεγα ότι είναι πάρα πολύ κρίσιμη, διότι βάζει την Ελλάδα στην εποχή των νέων τεχνολογιών». Σημείωσε ότι «ο ρόλος της Πολιτείας είναι να διασφαλίσει ότι οι ιδιωτικές επενδύσεις θα πυκνώσουν και θα γίνουν με τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε όλοι οι Έλληνες να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτές τις νέες τεχνολογίες και στις καταπληκτικές και εξαιρετικές υπηρεσίες, οι οποίες μπορούν να αναπτυχθούν πάνω σε αυτές τις υποδομές».

«Η δέσμευσή μας για την Ελλάδα είναι δεδομένη», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Χέτγκες, δηλώνοντας ότι «είναι σπουδαίο ότι η Deutsche Telekom επενδύει στην Ελλάδα». Σημείωσε δε ότι «ένα ακόμη ένα δείγμα του καλού κλίματος που έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι η δέσμευσή μας να αγοράσουμε ένα επιπλέον ποσοστό της τάξης του 5% του ΟΤΕ».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας πρόσθεσε ότι «είμαστε πολύ υπερήφανοι για τη διοίκησή μας στην Ελλάδα με τον ΟΤΕ και για όσα έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια», αναφέροντας ειδικότερα ότι η DT «έχει προβεί σε ογκώδεις επενδύσεις στη χώρα: Σε πρώτη φάση φτιάξαμε το καλύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και τώρα αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη δικτύου Fiber To The Home (FTTH)».

Τόνισε ότι «η κοινωνία των Gigabit έχει ανάγκη από την ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών παντού και τώρα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Η τεχνολογία Fiber To The Curb λειτουργεί ήδη και αποφασίσουμε να επενδύσουμε ώστε το 25% του πληθυσμού της χώρας να αποκτήσει FTTH μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια».

Ο κ. Χέτγκες είπε ότι αυτήν την απόφαση συζήτησαν σήμερα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, «πράγμα που αποδεικνύει ότι η δέσμευσή μας για την Ελλάδα είναι δεδομένη». Σημείωσε ως «ακόμη ένα δείγμα του καλού κλίματος που έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια» τη δέσμευση της εταιρείας «να αγοράσουμε ένα επιπλέον ποσοστό της τάξης του 5% του ΟΤΕ».

«Επομένως, βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο, εδώ στην Ελλάδα, ώστε να οικοδομήσουμε την κοινωνία των gigabit ως Deutsche Telekom», κατέληξε.

Η επένδυση αυτή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και ταυτόχρονα σημαντικό βήμα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της».

Πηγή:periodista.gr

Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap