Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τέμπη: Βίντεο ντοκουμέντο – Η τελευταία ευκαιρία για να αποτραπεί η τραγωδία με τους 57 νεκρούς

Δημοσιεύτηκε

στις

τεμπη βιντεο ντοκουμεντο
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Είναι λίγα λεπτά πριν από τις 11, όταν ένας άνδρας στον σταθμό της Λάρισας έπεσε αναίσθητος. Ήταν ένας Σύρος μετανάστης, ο οποίος απασχόλησε τον έμπειρο ελεγκτή πριν καταλάβει το τι θα επακολουθούσε.

Σύμφωνα με το video του MEGA, ο Σύρος εμφανίζεται να ξαπλώνει όντας μεθυσμένος ή έτσι υποκρινόταν. Ο Σύρος απασχόλησε τον ελεγκτή ο οποίος τον έψαχνε λίγο μετά στα βαγόνια πού πρόλαβε να μπει λαθραία.

Αυτά τα λεπτά, είναι ωστόσο μοιραία. Γιατί ο Σύρος απασχόλησε τον ελεγκτή τόσο ώστε να μην προλάβει να κάνει τους τελικούς ελέγχους, με το μοιραίο τρένο να φεύγει από τη λάθος γραμμή.

Αυτά τα 7-8 λεπτά που έχασε ο ελεγκτής αναζητώντας τον Σύρο ήταν μοιραία. Ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είχε την δυνατότητα και την ικανότητα, να καταλάβει πως το τρένο πήγαινε λάθος.

Λίγα λεπτά μετά η μεγαλύτερη τραγωδία στην Ελλάδα συνέβη.




Δημήτρης Πλακιάς: «Να τελειώσει η πολιτική ασυλία και να πάνε φυλακή αυτοί που φταίνε»

Ένας χρόνος πέρασε από την τραγωδία στα Τέμπη που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα, όταν δύο τρένα συγκρούστηκαν στην ίδια σιδηροδρομική γραμμή αφήνοντας πίσω τους 57 θύματα και δεκάδες τραυματίες.

Ανάμεσα στα αδικοχαμένα θύματα του Intercity βρίσκονται και οι δίδυμες φοιτήτριες μαζί με την ξαδέρφη τους με καταγωγή από το Καστράκι Μετεώρων, ηλικίας 20 και 19 ετών αντίστοιχα. Ο Δημήτρης Πλακιάς, ένα χρόνο μετά τον άδικο χαμό της κόρης του Αναστασίας στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη μίλησε στην τηλεόραση του Mega.

Ο Δημήτρης Πλακιάς τόνισε ότι ο κόσμος με την αγάπη τους, τους κράτησε όρθιους να παλεύουν για δικαίωση αλλά κυρίως.

«Είναι σαν ένα κακό όνειρο, ένα χρόνο τώρα ζούμε ένα κακό όνειρο. Χάσαμε τρία κορίτσια», ανέφερε ο Δημήτρης Πλακιάς στην τηλεόραση του Mega.

«Με τις ξαδέρφες της μεγάλωσαν μαζί, μαζί σχολείο, σπουδές όλα μαζί. Αυτό που ζητάμε είναι δικαιοσύνη. Η εξεταστική δεν λέει τίποτα. Όλοι οι συγγενείς των θυμάτων και ένα εκατομμύριο Έλληνες απαιτούν να τελειώσει η πολιτική ασυλία και να πάνε φυλακή αυτοί που φταίνε», πρόσθεσε.

«Δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν, θέλουμε να πάνε φυλακή αυτοί που φταίνε. Αν ο κύριος Καραμανλής ή κάποιος άλλος δεν έχει ευθύνη θα είμαι ο πρώτος που θα βγει να ζητήσει συγγνώμη», συμπλήρωσε.

«Έχουμε μάθει στη ζωή να παλεύουμε. Η ζωή δεν θα είναι ποτέ ίδια για όλη την οικογένεια Πλακιά. Έχουμε υποχρέωση να αφήσουμε σε αυτή τη χώρα ένα καλύτερο μέλλον για το μέλλον της Ελλάδας για τα κορίτσια μας και την νεολαία της Ελλάδας που βγήκε στους δρόμους», είπε.

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορούν το 2022 σε ένα βράδυ να βαφτίζουν έναν άνθρωπο σταθμάρχη στο πιο κρίσιμο σημείο».

Nίκος Πλακιάς: «Η ζωή συνεχίζεται αλλά τα Τέμπη δεν ξεχνιούνται»

Ο Nίκος Πλακιάς, ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών, που έχασαν τη ζωή τους μαζί με την ξαδέρφη τους στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, μίλησε στο Newsbomb.gr και «ράγισε» καρδιές.

Όπως περιέγραψε, οι δίδυμες αδερφές και η ξαδέρφη τους βρίσκονταν στο κυλικείο την ώρα που τα τρένα συγκρούστηκαν στα Τέμπη, δηλαδή στο πρώτο βαγόνι, επειδή δεν υπήρχαν θέσεις στο 5ο βαγόνι που είχαν βγάλει εισιτήρια. Από το πρώτο βαγόνι σκοτώθηκαν όλοι, εκτός από έναν φοιτητή, τον Γεράσιμο που μέχρι σήμερα δίνει μάχη για τη ζωή του.

Ήταν η πρώτη φορά που οι αδελφές Θωμαή και Χρύσα Πλακιά έμπαιναν σε τρένο. Οι δίδυμες μαζί με την ξαδέρφη τους Αναστασία Πλακιά, έχασαν τη ζωή τους ενώ επέστρεφαν στην Θεσσαλονίκη, τον τόπο που σπούδαζαν, μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Ο πατέρας τους, Νίκος Πλακιάς, ένα χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη, αναφερόμενος στα παιδιά του και την αγαπημένη του ανιψιά είπε: «Είναι ένα δύσκολο κομμάτι της ζωής μας που πρέπει να διαχειριστούμε, αλλά με αξιοπρέπεια για τη μνήμη των παιδιών μας. Τα Τέμπη δεν θα ξεχαστούν ποτέ, είναι ένα έγκλημα που “πάγωσε” την Ελλάδα. Η ζωή συνεχίζεται αλλά τα Τέμπη δεν ξεχνιούνται».

Περιγράφοντας την τελευταία φορά που είδε τα παιδιά του είπε: «Τελευταία φορά είδα τα κορίτσια στο σπίτι, η σύζυγός μου πήγε τα κορίτσια στο σταθμό του τρένου. Η σύζυγός μου μίλησε μία φορά με τα κορίτσια όταν ήταν πάνω στο τρένο. Τα κορίτσια ήταν στο πέμπτο βαγόνι, αλλά πήγαν στο κυλικείο και τη στιγμή της σύγκρουσης ήταν στο πρώτο βαγόνι. Πληροφορηθήκαμε κατά τις 23:30 για το δυστύχημα από το ίντερνετ».

Όσον αφορά την εξεταστική για τα Τέμπη ανέφερε: «Εμείς ήμασταν αντίθετοι με την εξεταστική επιτροπή. Εκτός από την ομιλία της κυρίας Καρυστιανού που μας έβγαλε ξανά στο προσκήνιο δεν είχαμε να κερδίσουμε κάτι άλλο. Η εξεταστική έγινε για να “ξεπλύνει” τα πολιτικά πρόσωπα. Γι’ αυτό 26 οικογένειες ζητήσαμε να μην γίνει. Όλο αυτό έγινε για το τίποτα».

Τέμπη: Η ανατριχιαστική κραυγή του Νίκου Πλακιά – «Χρύσα, Θώμη, Αναστασία μου λείπετε!»

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ