Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τραγωδία στις Σέρρες: Έκρηξη σε λεβητοστάσιο σχολείου – Νεκρό 12χρονο παιδί

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τραγωδία στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών. Από έκρηξη στο λεβητοστάσιο του σχολείου, τραυματίστηκε θανάσιμα ένα παιδί και ελαφρότερα άλλα δύο.

Η έκρηξη σημειώθηκε από άγνωστους μέχρις στιγμής λόγους στο 9o Δημοτικό Σχολείο Σερρών.

Ένα αγόρι 12 ετών έχασε τη ζωή του μετά από την έκρηξη, καθώς χτυπήθηκε από την πόρτα του λεβητοστασίου, που εκτοξεύτηκε σε απόσταση 40 μέτρων.

Άμεσα έφτασε στο σημείο κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο και παρέλαβε τα δύο ελαφρά τραυματισμένα παιδιά και μεταφέρθηκαν στο γενικό νοσοκομείο της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η έκρηξη στο λεβητοστάσιο έγινε την ώρα του διαλείμματος, με συνέπεια κομμάτια τοίχου και μια μεταλλική πόρτα να εκσφενδονιστούν τριάντα μέτρα, να πέσουν πάνω στο 12χρονο παιδί.

151702

 

Όπως αναφέρει στο protothema.gr μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ο καυστήρας είχε αλλαχθεί φέτος και λειτουργούσε για πρώτη φορά: «Είναι μαθητές του ολοήμερου σχολείου. Ο καυστήρας ήταν εκτός σχολείου, ο οποίος άγνωστο το πώς εξερράγη. Όπως γνωρίζω ο καυστήρας ήταν καινούργιος, φέτος εγκαταστάθηκε και δεν είχε χρησιμοποιηθεί άλλες χρονιές. Τώρα τι έγινε κανένας δεν ξέρει ο χώρος έχει αποκλειστεί, οι γονείς πήραν τα παιδιά τους».

Να σημειώσουμε πως η λειτουργία και  η συντήρηση των σχολείων είναι αρμοδιότητα των δήμων.

Θα αποδοθούν ευθύνες

Από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η τραγική απώλεια του μικρού μαθητή στις Σέρρες μας έχει συγκλονίσει. Η σκέψη μας είναι στους γονείς και την οικογένειά του, καθώς και στις οικογένειες των παιδιών που τραυματίστηκαν. Είμαστε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο για τη λειτουργία του σχολείου Δήμο για να διερευνηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες».

sxoleio_serres

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ