Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σχολεία: Πετάνε μάσκες και τεστ οι μαθητές – Έτσι θα γίνει η επιστροφή στα θρανία

Δημοσιεύτηκε

στις

σχολείο
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χωρίς ιδιαίτερα μέτρα και με συστάσεις για τη τήρηση των γνωστών κανόνων ατομικής υγιεινής ανοίγουν στις 12 Σεπτεμβρίου τα σχολεία, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Με την πανδημία να συνεχίζει να αποκλιμακώνεται και με την ανυπαρξία μέτρων για το σύνολο σχεδόν της κοινωνικής δραστηριότητας των πολιτών, το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει φέτος χωρίς αυστηρά μέτρα, όπως η διενέργεια τεστ και η χρήση μάσκας. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν για την αποφυγή επέκτασης του κορονοϊού, θα είναι φέτος πολύ πιο χαλαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας αποφάσισε να εισηγηθεί προς το Υπουργείο Παιδείας την μη επιβολή χρήσης μάσκας και διενέργειας τεστ, συστήνοντας παράλληλα όμως οι γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να παρακολουθούν τα παιδιά τους ώστε να αποφευχθεί η διασπορά σε περίπτωση κρούσματος. Να επισημάνουμε ότι στη συνεδρίαση της Επιτροπής συμμετείχε και η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Τα μέλη της επιτροπής εξέτασαν τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία από τα οποία διαπιστώνεται η διατήρηση την πτωτικής τάσης της πανδημίας.

Η λογική της Κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των σχολείων να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στην προ κορονοϊού περίοδο χωρίς υποχρεωτικά μέτρα, αλλά μόνο με την υπαγόρευση συστάσεων. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα βέβαια θα αναφέρουν και το πως θα πρέπει να γίνεται η διαχείριση των κρουσμάτων που είναι πιθανόν να εντοπιστούν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και η οποία δεν αναμένεται να αλλάξει.

Τι επισημαίνει το ECDC

Αξίζει να επαναλάβουμε ότι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων – ECDC, τονίζει ότι θα πρέπει το άνοιγμα των σχολείων να συνοδευτεί με τη λήψη προληπτικών μέτρων κατά της μετάδοσης ιών του αναπνευστικού, όπως η γρίπη, και ο κορονοϊός.

Σε πρόσφατη ενημερωτική ανακοίνωση το ECDC προχώρησε στην αναφορά σε οδηγίες για τον έλεγχο της διασποράς του κορονοϊού και άλλων ιών του αναπνευστικού στο σχολικό περιβάλλον. Οι ειδικοί του κέντρου υπογραμμίζουν πως ζωτικά εργαλεία για τη μη μετάδοση των ιών αποτελούν μέτρα, όπως η προώθηση του εμβολιασμού των μαθητών και του προσωπικού κατά της Covid, η ενθάρρυνση της καλής υγιεινής του αναπνευστικού και των χεριών, η καθιέρωση βελτιωμένων συστημάτων αερισμού στους σχολικούς χώρους και η έκδοση συχνών υπενθυμίσεων για παραμονή στο σπίτι, όταν υπάρχουν αναπνευστικά συμπτώματα.

Όπως αναφέρουν, η εφαρμογή των ενδοσχολικών μέτρων θα πρέπει να προσαρμοστεί στο εκπαιδευτικό περιβάλλον και την ηλικιακή ομάδα των μαθητών. Τα μέτρα θα πρέπει, επίσης, να λαμβάνουν υπόψη την ανάγκη να παρέχεται στα παιδιά ένα βέλτιστο μαθησιακό και κοινωνικό περιβάλλον.

Πηγή: news247.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ