Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσοχή σε παραλίες και πισίνες: «Σταματήστε να ντύνετε τα παιδιά σαν φουσκωτούς RoboCop»

Δημοσιεύτηκε

στις

ναυαγοσώστης στην παραλία
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο 86% φτάνει η ναυαγοσωστική κάλυψη αυτή την περίοδο στη χώρα μας σύμφωνα με τον διευθυντή της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας (ΕΝΑΚ), Νίκο Γιοβανίδη αν και οι πνιγμοί παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

«Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι αρκετά καλό σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Ωστόσο, οι πνιγμοί παραμένουν και βρίσκονται σε υψηλά ποσοστά. Πραγματοποιείται μία μεγάλη προσπάθεια να μειωθούν και γι’ αυτό τον λόγο από φέτος καταγράφονται και οι διασώσεις που γίνονται από τους ναυαγοσώστες» αναφέρει

Σταματήστε να ντύνεται τα παιδιά στη θάλασσα σαν να είναι φουσκωτοί «RoboCop»

Στη συνέχεια, ο Νίκος Γιοβανίδης τόνισε στο GRTimes.gr ότι ο παιδικός πνιγμός είναι πάντα σιωπηλός και πως πρέπει «να σταματήσει η Ελληνίδα μάνα να βάζει το παιδί της μπρατζάκια, σωσίβιο, βατραχοπέδιλα και «μακαρόνι». Το παιδί πρέπει να μάθει να επιπλέει και να κολυμπάει και όχι πηγαίνει στη θάλασσα σαν φουσκωτός «RoboCop».

Οδηγίες για να μην κινδυνεύσετε στη θάλασσα

Ένα άλλο στοιχείο που υπάρχει σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας (ΕΝΑΚ) είναι ότι αρκετοί λουόμενοι δεν τηρούν τους κανόνες ασφαλείας και γι’ αυτό τον λόγο ο κ. Γιοβανίδης μέσω του GRTimes.gr τονίζει στους λουόμενους τι να ΜΗΝ κάνουν, όταν κολυμπούν στη θάλασσα.

Όσοι δεν γνωρίζουν κολύμβηση, – και απλά επιπλέουν – πάντα να είναι με ένα άτομο ακόμη

Να μην κολυμπούν στη θάλασσα φαγωμένοι, κουρασμένοι, μεθυσμένοι

Να μην απομακρύνονται από την ακτή δίχως λόγο

Να προσέχουν τα θαλάσσια ρεύματα

Να μην βουτούν σε θολά και άγνωστα νερά

«Ο ναυαγοσώστης βοηθάει στην ανάπτυξη της ασφάλειας του τουριστικού προϊόντος στη χώρα, ενώ τη μεγαλύτερη προσοχή πρέπει να τη δίνουμε πάντα στα μικρά παιδιά και στους ηλικιωμένους που είναι Νο1 ηλικιακή ομάδα σε πνιγμούς. Οι περισσότεροι πνιγμοί σημειώνονται σε ήρεμα νερά. Παρόλα αυτά πνίγονται άνθρωποι και σε πιο «άγρια», οπότε το σύνθημα είναι ένα: «Προσέχουμε, προσέχουμε, προσέχουμε!» προσθέτει o διευθυντής της ΕΝΑΚ.

Σε κάθε πισίνα και ένας ναυαγοσώστης

Όσον αφορά τις πισίνες και την ύπαρξη ναυαγοσωστών με τη νέα νομοθεσία κάθε χώρος που διαθέτει πισίνα θα πρέπει να υπάρχει στο σημείο και ναυαγοσώστης. «Τα καταλύματα που έχουν πάνω από 50 δωμάτια και το βάθος της πισίνας ξεπερνάει το 1,5 μέτρο, πρέπει να έχουν ναυαγοσώστη, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να μην είναι σ’ ένα σταθερό μέρος, αλλά περιμετρικά της πισίνας. Με την ύπαρξη ναυαγοσωστών ανεβαίνει η ποιότητα των παροχών, αλλά και της ασφάλειας σ’ ένα κατάλυμα» πρόσθεσε ο κ. Γιοβανίδης.

Ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ