Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα κακοκαιρία από αύριο – Μεγάλα ύψη βροχής στη Θεσσαλία λόγω της ψυχρής λίμνης

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει μεγάλο μέρος της χώρας από τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 έως τουλάχιστον και την Πέμπτη (28.09.2023), και -σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών- αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής στην πληγείσα Θεσσαλία.

Σύμφωνα με το meteo.gr, η ψυχρή λίμνη που σήμερα σχηματίζεται στην Αδριατική, αναμένεται μέχρι την Τετάρτη (27.09.2023) να κινηθεί αργά προς το Νότιο Ιόνιο, ενώ στη συνέχεια θα αποκτήσει τροχιά προς το Βόρειο Αιγαίο. Η αργή κίνηση της ψυχρής λίμνης σε συνδυασμό με την έντονη μεταφορά υδρατμών από το Αιγαίο προς την ανατολική ηπειρωτική χώρα θα έχει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση ισχυρών και επίμονων τοπικά βροχών και καταιγίδων.




Έτσι, οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο, δεχόμενες τους μεγαλύτερους όγκους νερού, θα είναι εκ νέου η Θεσσαλία (κυρίως οι περιοχές του Πηλίου και της Όθρυος και τα δυτικά τμήματα της περιφέρειας), η Κεντρική και Βορειοανατολική Στερεά, η Εύβοια και οι Σποράδες. Από την Τετάρτη (27.09.2023) τοπικά έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην Κρήτη και σε αρκετά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Στους χάρτες που ακολουθούν απεικονίζεται η θέση της ψυχρής λίμνης και η ροή των αερίων μαζών γύρω της σήμερα, Κυριακή, και την Τρίτη (26.09.2023).

??????????

 

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Λάρισας αλλά και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προχωρούν σε ενίσχυση των αναχωμάτων περιφερειακά του Πηνειού Ποταμού στην πόλη, ενώ υπάρχει προετοιμασία και για σχεδίων εκκένωσης αν χρειαστεί.

Στα πλαίσια της προετοιμασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, έχουν τεθεί σε ετοιμότητα και λεωφορεία για την απομάκρυνση πληθυσμού, λόγω μιας νέας ενδεχόμενη πλημμύρας.

Η υπηρεσία του 112 θα είναι για μια ακόμη φορά σε ετοιμότητα για να λειτουργήσει αν και όπου χρειαστεί, ενώ και σήμερα αναμένεται μια νέα σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας, ώστε να ληφθούν αποφάσεις για τα νέα μέτρα προστασίας, ενόψει της κακοκαιρίας.

Σε συναγερμό βρίσκονται οι δύο Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Καρδίτσας και οι δήμοι των περιοχών για το νέο κύμα κακοκαιρίας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι συνεδριάσεις των Τοπικών Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας, για την καλύτερη αντιμετώπιση του νέου καιρικού φαινομένου.

Έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του δήμου Παλαμά, πραγματοποιήθηκε, χθες, με αντικείμενο την ετοιμότητα καθώς και τις απαραίτητες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν εκ νέου την περιοχή του Παλαμά.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου επεσήμαναν τα επικίνδυνα σημεία της περιοχής και μίλησαν για τις ενέργειες του κάθε τμήματος σε περίπτωση ανάγκης. Ιδιαίτερα δε επισημάνθηκαν σημεία που υπέστησαν καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας Daniel, όπως π.χ. αναχώματα.

Ο δήμος Παλαμά, καλεί όλους τους δημότες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις χωρίς σοβαρό λόγο μετακινήσεις και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.

Η πρόληψη και η ετοιμότητα καθώς και οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν εκ νέου την περιοχή των Σοφάδων από την Δευτέρα ήταν το αντικείμενο έκτακτης συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) του Δήμου Σοφάδων υπό την προεδρεία του δημάρχου.

Και ο δήμος Σοφάδων καλεί τους δημότες Δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις χωρίς σοβαρό λόγο μετακινήσεις και να λάβουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας, που συνιστούν οι αρχές.

Επίσης, με τηλεδιάσκεψη συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αργιθέας για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών (πλημμύρες, κατολισθήσεις κ.λπ.) με βάση το σχέδιο «ΔΑΡΔΑΝΟΣ 2» εξ αιτίας του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν στελέχη του δήμου και υπηρεσιακοί παράγοντες από τους αρμόδιους φορείς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ