Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: Ξεκίνησαν οι μεταγωγές των χούλιγκαν – Σε ποιες φύλακες οδηγούνται

Δημοσιεύτηκε

στις

νέα φιλαδέλφεια
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άρχισαν οι μεταγωγές των προφυλακισθέντων για την επιδρομή των Κροατών χούλιγκαν και τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, που κατέληξαν στη δολοφονία του 29χρονου φίλαθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή.

 

Μέχρι το πρωί είχαν εκδοθεί περίπου 70 φυλακιστήρια από τους συνολικά 105 κρατούμενους και συνεχίζεται ή έκδοση και των υπολοίπων, ενώ από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ μετήχθησαν οι πρώτοι 46, οι οποίοι οδηγούνται σε όλα σχεδόν τα καταστήματα κράτησης της χώρας. Οι μεταγωγές των υπολοίπων, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, λόγω Δεκαπενταύγουστου, θα γίνουν την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, 8 βρίσκονται ήδη στις φυλακές Κορυδαλλού, 12 επρόκειτο να οδηγηθούν στις φυλακές Αυλώνα και οι υπόλοιποι θα μοιραστούν στις φυλακές Τρικάλων, Λάρισας, Βόλου, Νιγρίτας, Κομοτηνής, Μαλανδρίνου, Άμφισσας, Δομοκού, Χανίων, Χίου, Γρεβενών, Ναυπλίου, Κω και Θεσσαλονίκης, ανάλογα με τη χωρητικότητα του κάθε καταστήματος κράτησης.

Ο προβληματισμός των Αρχών είναι πώς θα υπάρχει ασφάλεια για τους κρατούμενους, γι’ αυτό υπήρξε επικοινωνία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής με τις διοικήσεις όλων των καταστημάτων κράτησης, οι οποίες έχουν λάβει μέτρα για την ασφαλή κράτηση των προφυλακισθέντων.

Ο «πονοκέφαλος» των σωφρονιστικών είναι στις φυλακές που υπάρχουν πολλοί Σέρβοι, οι οποίοι έχουν μίσος με τους Κροάτες χούλιγκαν, αλλά και η σωματική ακεραιότητα των Ελλήνων και των άλλων κρατουμένων, γι’ αυτό έχουν δοθεί εντολές και έχει ληφθεί μέριμνα να μην υπάρχουν επαφές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν συμπλοκές, ενώ έχουν καταρτιστεί σχέδια για αυξημένα μέτρα και επιτήρηση σε όλες τις φυλακές, καθώς και ετοιμότητα από τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Όπου υπάρχει δυνατότητα να κρατηθούν σε ειδικούς χώρους αυτό θα γίνει. Για παράδειγμα, οι 8 που μεταφέρθηκαν στον Κορυδαλλό κρατούνται στην ειδική πτέρυγα, ώστε να μην έχουν επαφή με άλλους κρατούμενους.

Κατέθεσε παράσταση υποστήριξης κατηγορίας εις βάρος των 105 προφυλακισθέντων η ΑΕΚ

Μετά την οικογένεια του 29χρονου, Μιχάλη Κατσουρή και η ΑΕΚ κατέθεσε παράσταση υποστήριξης κατηγορίας για σοβαρότατα κακουργήματα και πλημμελήματα των 105 χούλιγκανς που προφυλακίστηκαν κατά το τελευταίο τριήμερο.

Συγκεκριμένα η δικηγόρος της ΠΑΕ, Έλλη Ρίζου, ήταν εκείνη που κατέθεσε παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας κατά των 105 για εγκληματική οργάνωση, έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών, διατάραξη οικιακής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και βιαιοπραγία πριν από εκδήλωση αθλητικής δραστηριότητας.

Νέα προκλητική ανακοίνωση των οπαδών της Ντινάμο – Δηλώνουν «θυμωμένοι», κάνουν εράνους για τους χούλιγκαν

Ο σύνδεσμος των σκληροπυρηνικών οπαδών της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Bad Blue Boys εξέδωσε νέα προκλητική ανακοίνωση στον λογαριασμό του στο Instagram, όπου καλεί όλους τους φιλάθλους να επιδείξουν ενότητα και αλληλεγγύη στην αυριανή αναμέτρηση με την ΑΕΚ, λέγοντας ότι είναι… θυμωμένοι!

Η ανακοίνωση:

«Δεδομένων των συνθηκών που είναι γνωστές σε όλους, αποφασίσαμε να αναβάλουμε την προγραμματισμένη χορογραφία στον αυριανό αγώνα μέχρι να επιστρέψουν τα αδέρφια μας.

Ο Βορράς βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας του και θέλουμε να καλέσουμε όλους τους οπαδούς της Ντιναμό από όλες τις κερκίδες σε ενότητα και αλληλεγγύη, που πολλές φορές μας έβγαλε από δύσκολες καταστάσεις και μας οδήγησε στις μεγαλύτερες νίκες.

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι αυτός ο αγώνας για τον σύλλογό μας και θέλουμε να διοχετεύσουμε τον πόνο, τον θυμό και την απογοήτευση που νιώθουμε σε 90 λεπτά υποστήριξης του συλλόγου μας και των παικτών για να πετύχουμε τη νίκη στο γήπεδο. Ως φίλαθλοι, πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην υποφέρει ο σύλλογος εξαιτίας αυτής της κατάστασης!

Γύρω από το γήπεδο, καθώς και στον ίδιο τον αγώνα, θα συγκεντρωθούν δωρεές στα μπλε κουτιά μας για να βοηθήσουμε τους φυλακισμένους αδελφούς μας και όλοι όσοι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα μπορούν να πληρώσουν δωρεές σε λογαριασμό».

Γεραπέτριτης σε Κροάτη ομόλογό του: Αντικειμενική η Δικαιοσύνη για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κροατίας επικοινώνησαν εχθές με αφορμή την προφυλάκιση Κροατών φιλάθλων.

Ο Κροάτης Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη λύπη του για τον χαμό του Έλληνα φιλάθλου, καταδίκασε τη συμμετοχή των Κροατών φιλάθλων στα επεισόδια και εξέφρασε την πίστη του οτι η ελληνική Δικαιοσύνη θα εξετάσει αντικειμενικά τα γεγονότα. Ευχαρίστησε δε τόσο τις ελληνικές σωφρονιστικές αρχές όσο και την Ελληνική Πολιτεία για τη συνεργασία.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών μετέφερε στον Κροάτη ομόλογό του την πεποίθησή του ότι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση αντικειμενικά, αμερόληπτα και επί τη βάσει σεβασμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων των προφυλακισθέντων.

«Σαρώνουν» τα βίντεο

Το βιντεοληπτικό υλικό που έχει αντληθεί από κάμερες ασφαλείας πέριξ του γηπέδου της ΑΕΚ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια «σαρώνει» η ΕΛΑΣ προκειμένουν να φτάσει στο δολοφόνο του Μιχάλη Κατσουρή.

Οι αστυνομικοί μελετούν τα βίντεο καρέ-καρέ ενώ όπως αναφέρει και το OPEN, αναζητούνται κι άλλοι Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ οι οποίοι είχαν ενδεχομένως συμμετοχή στα επεισόδια. Η είσοδός τους στη χώρα έχει καταγραφεί, αλλά όχι και η έξοδός τους.

Ωστόσο, προτεραιότητα συνεχίζει να αποτελεί ο εντοπισμός του δράστη του στυγερού εγκλήματος με τους αστυνομικούς πλέον να μελετούν φωτογραφίες από όλα τα χτυπήματα τα οποία δέχθηκε ο 29χρονος, είτε από ρόπαλο είτε από φωτοβολίδα. Σύμφωνα με έμπειρους αξιωματικούς, ένα χτύπημα με ρόπαλο στο κεφάλι μπορέι να συνιστά και αυτό απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Παράλληλα, από τα πρώτα αποτελέσματα της ανάλυσης DNA φαίνεται πως τα δέιγματα από τα νύχια και από το σώμα του Μιχάλη δεν είναι αποδοτικά και δεν θα μπορέσουν να ταυτοποιηθούν με το γενετικό υλικό το οποίο έχει ληφθεί από τους συλληφθέντες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ