Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα – Καίγονται σπίτια, εκκενώθηκε χωριό

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά που εκδηλώθηκε σε γεωργική έκταση στην Ελικίστρα Αχαϊας, κοντά στην Πάτρα,  και πήρε διαστάσεις. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 7 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη.

Aπό την Πυροσβεστική δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση της κοινότητας Σουλίου, που βρίσκεται στις παρυφές της Πάτρας. Στην περιοχή βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις που βοηθούν στην εκκένωση της κοινότητας, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε δασική έκταση στην περιοχή Δροσιά του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας. Όπως αναφέρει το news247, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε χαράδρα, αλλά οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί.

Παράλληλα, έχουν ενισχυθεί οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή. Ειδικότερα, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροπλάνα (μεταξύ των οποίων το ρωσικό Beriev-200) και δύο ελικόπτερα. Στην επιχείρηση κατά του πύρινου μετώπου συνδράμουν και εθελοντές του ΣΕΔΙΠ.

Φωτιά στη Δροσιά: Εκκενώθηκε το χωριό

Το χωριό εκκενώθηκε προληπτικά και οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν. «Στην κοινότητα Κούμπερι Αχαΐας έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια οι κάτοικοι της κοινότητας Δροσιάς, που εκκενώθηκε προληπτικά λόγω της φωτιάς», ανέφερε ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, ενώ όπως προσέθεσε, «όσοι έχουν σπίτια στην Πάτρα θα μεταφερθούν εκεί».

Όσον αφορά στη φωτιά, ο δήμαρχος είπε ότι «απειλήθηκε ένα μέρος της κοινότητας, αλλά ο κίνδυνος αποσοβήθηκε», προσθέτοντας ότι «το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο και ο άνεμος αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση».

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ