Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 – Πλημμυρισμένοι δρόμοι στην Εύβοια, χαλάζι στη Σκύρο | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

καιρός
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Φθινόπωρο θυμίζει ο καιρός τη σημερινή ημέρα μιας και η κακοκαιρία «χτυπάει» τα κεντρικά της χώρας, αλλά και την Αττική και την Εύβοια, δημιουργώντας πολλά προβλήματα.

Ειδικότερα, δρόμοι στα Σπάτα πλημμύρισαν και μετατράπηκαν σε… ποτάμια. Όπως μετέδωσε το OPEN, πρόκειται για κεντρικό δρόμο της περιοχής από τον οποίο δεκάδες αυτοκίνητα περνούν καθημερινά. Σε ένα σημείο που έχει υποστεί καθίζηση το οδόστρωμα έχει σχηματιστεί κανονική λίμνη.




 

Επίσης, μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112 έφτασε και στους κατοίκους της βορειοανατολικής Αττικής, το οποίο κάνει λόγο για «επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) κατά τις επόμενες ώρες».

Προβλήματα και στην Εύβοια – Νέο μήνυμα του 112

Μήνυμα από την Πολιτική Προστασία μέσω του 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (18/06) στάλθηκε για δεύτερη φορά, πριν από λίγο, στην Εύβοια.

«Περιορίστε τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο μήνυμα, όπως επισημαίνει η τοπική ιστοσελίδα evima.gr.

Κακοκαιρία, Κακοκαιρία Εύβοια, 112, Πολιτική Προστασία, Καιρός

Πάντως, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται σε δρόμους τόσο της νότιας αλλά και της βόρειας Εύβοιας, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια απο τους τόνοι βροχής πέφτουν στον νομό από τα ξημερώματα.

Μάλιστα, από την έντονη βροχόπτωση που είχε μεγάλη διάρκεια και συνοδεύτηκε από ασταμάτητους κεραυνούς στη νότια Εύβοια, γέμισε με σημαντικό όγκο νερού η παραλία του Καράβου, με συνέπεια τα οχήματα μετά βίας να διασχίζουν τον δρόμο.

Αργεί το καλοκαίρι σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, το πρωί της Κυριακής (18/06), προειδοποίησε για έντονα καιρικά φαινόμενα έως και το μεσημέρι στη Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων), στην Εύβοια, στην Αττική, στη Βοιωτία, αλλά και στα βορειοανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου.

Μάλιστα, ο ίδιος έκανε ξανά λόγο για «ασυνήθιστο κύμα κακοκαιρίας» που πλήττει τη χώρα μέσα στο Ιούνιο και είπε ότι, την επόμενη εβδομάδα, ο καιρός θα φτιάξει και θα ανέβει η θερμοκρασία ακόμα και πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, τα πράγματα δείχνει να χαλάει ξανά κοντά στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, με το καλοκαίρι να αργεί αφού «τα μεσοπρόθεσμα στποιχεία δείχνουν σκαμπανεβάσματα μέχρι και τα μέσα Ιουλίου».

Νέα πρόγνωση από την ΕΜΥ για την κακοκαιρία

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (18/06), εκ νέου το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν την ανατολική χώρα.

Ειδικότερα, την Κυριακή (18/06), προβλέπονται ισχυρά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Πιερίας) καθώς και στα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας, μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία και στις Σποράδες, από πολύ νωρίς το πρωί μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες στην Εύβοια, από τις προμεσημβρινές ως τις απογευματινές ώρες στην Αττική, στη Βοιωτία και πρόσκαιρα στη βορειοανατολική Πελοπόννησο και – κατά διαστήματα – από τις πρωινές ώρες μέχρι νωρίς το απόγευμα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και στις βόρειες Κυκλάδες.

Μάλιστα, τα φαινόμενα στην περιοχή της Μαγνησίας, των Σποράδων, της κεντρικής και της βόρειας Εύβοιας μέχρι και τις προμεσημβρινές θα είναι έντονα και τοπικά επικίνδυνα και από τις προμεσημβρινές ώρες στην υπόλοιπη Εύβοια, στην Αττική και στη Βοιωτία μέχρι και το απόγευμα.

Ο καιρός ανά περιοχή σήμερα (18/06)

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες, σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα και βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Πιερίας), σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα και βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα δυτικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΣ – ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6, πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και τις Σποράδες και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Στερεά και πρόσκαιρα στη βορειοανατολική Πελοπόννησο, σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα και βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ – ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα μέχρι νωρίς το απόγευμα στις βόρειες Κυκλάδες ενώ, από αργά το απόγευμα, θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Στις Κυκλάδες βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ, στην Κρήτη δυτικοί 6 με 7 και γρήγορα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα μέχρι νωρίς το απόγευμα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ, στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες δυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες, σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα και βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ