Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καιρός: Τσουχτερό κρύο, ισχυροί άνεμοι και βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ψυχρή εισβολή που ήδη επηρεάζει τη χώρα μας θα συνεχιστεί και σήμερα, με κύρια χαρακτηριστικά τους πολύ θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα και τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στην ανατολική και νότια χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νότια τις πρωινές ώρες. Λίγες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και πρόσκαιρα 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.




Ο καιρός στην Κρήτη

Στην Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.




Αναλυτικά

Στην ανατολική και νότια χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νότια τις πρωινές ώρες. Λίγες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο νότιο Ιόνιο, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και πρόσκαιρα 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Συγκεκριμένα, στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά θα κυμανθεί από -4 έως 7 με 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -3 έως 12 με 14, στο βόρειο Αιγαίο από 2 έως 9 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα από 9 έως 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι τοπικά ισχυρός.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών και πιθανώς μεμονωμένων καταιγίδων στο νότιο Ιόνιο. Λίγες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά μέχρι το μεσημέρι.

Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6, τοπικά στο Ιόνιο 7 και στα νότια έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, κυρίως τις πρωινές ώρες. Σταδιακά από τις μεσημβρινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 7 και στις θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές στα νότια.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα βόρεια 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Στα Δωδεκάνησα από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, κυρίως τις πρωινές ώρες. Σταδιακά από τις μεσημβρινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

Θερμοκρασία: Από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7, στα ανατολικά τοπικά 8 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18-12-2023

Στα ανατολικά και τα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, οπότε στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Στα βόρεια το μεσημέρι έως 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά έως 16 βαθμούς και στα νησιά έως 19 βαθμούς. Παγετός προβλέπεται στα βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19-12-2023

Γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20-12-2023

Γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα στα δυτικά και βαθμιαία στα νότια αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21-12-2023

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στo ανατολικό Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες, σταδιακή βελτίωση αναμένεται απο το απόγευμα και από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ