Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καίγεται το ξενοδοχείο Amanzoe στο Κρανίδι – Δείτε συγκλονιστικό βίντεο

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε πλάνα που κόβουν την ανάσα αποτυπώνεται το μέγεθος της πύρινης λαίλαπας που μαίνετα στο Κρανίδι Αργολίδας και που πήρε γρήγορα διαστάσεις απειλώντας το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα της περιοχής, Amanzoe, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές από τις φλόγες.

Όπως φαίνεται στο βίντεο από το σημείο, οι φλόγες έχουν φτάσει κοντά στην παραλία όπου βρίσκονται οι ένοικοι του ξενοδοχείου για να προφυλαχθούν. H πυρκαγιά νωρίτερα είχε  πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ωστόσο τώρα η εικόνα της είναι καλύτερη.

Η πυρκαγιά είχε ξεκινήσει βόρεια από το συγκρότημα σε πολύ κοντινή απόσταση και είχε περάσει από την βορεινή πευκόφυτη πλευρα στα εξωτερικά σπιτάκια. Εκεί επιχείρησαν τα οχήματα της πυροσβεστικής, κάηκαν τα δένδρα ανάμεσα στους οικισκους και επεκτάθηκε νότια.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν τώρα νότια και η εικόνα που υπάρχει τώρα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο είναι αρκετά καλή. Η ίδια περιοχή είχε καεί το 2016 και είχε αναδασωθει

25915393

25915390

25915388

Το βράδυ οι φλόγες περικύκλωσαν ξανά το ξενοδοχείο και έφτασαν έως την πισίνα, λόγω και του αέρα, που πνέει πλέον και από δυτικές διευθύνσεις, ενώ και η φωτιά δημιουργεί το δικό της μικροκλίμα.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, από την πυρκαγιά προκλήθηκαν φθορές στο ξενοδοχείο (διαθέτει αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης), η επιχείρηση εκκένωσης όμως διεξήχθη αποτελεσματικά, με τον κόσμο να απομακρύνεται με ασφάλεια από το συγκρότημα και πολλοί να πηγαίνουν στην παραλία του ξενοδοχείου στην Κορακιά. Από εκεί στήθηκε επιχείρηση απομάκρυνσης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και μέσα στους χώρους του ξενοδοχείου, ενώ υπάρχει μεγάλος κίνδυνος, καθώς στις εγκαταστάσεις υπάρχουν φιάλες υγραερίου.

Στο σημείο επιχειρεί επίσης και ομάδα των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ), οι γνωστοί δασοκομάντος, που υπάγονται στο Πυροσβεστικό Σώμα.

25915386

Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 63 πυροσβέστες, με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα.

Περιγράφοντας την κατάσταση ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος, είπε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα έχουν συμβεί περίεργα πράγματα εδώ στην Ερμιονίδα και στο Κρανίδι. Είχαμε δυο φωτιές μικρές μέσα στην πόλη του Κρανιδίου κοντά στα σπίτια, σε κάποια οικόπεδα με χόρτα. Το μεσημέρι έγινε αυτό, 15.30 με 17.00. Και μετά από λίγη ώρα ξέσπασε και αυτή η φωτιά εδώ η μεγάλη, που είναι στο ξενοδοχείο AMANZOE. Πριν μισή ώρα θα σας έλεγα ότι η φωτιά είναι σε ύφεση. Όμως τώρα (21.30) έχει αναζωπυρωθεί! Ιδιαίτερα στο χώρο του ξενοδοχείου, δεν ξέρω τι κατάληξη θα έχει».

Για τους πελάτες και εργαζόμενους του ξενοδοχείου, λέει ότι δεν κινδύνευσαν και ήδη έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

«Έληξε το θέμα με τους πελάτες και εργαζόμενους του ξενοδοχείου που τους είχαν πάει στη θάλασσα για να τους μεταφέρουν. Τους έχουν μεταφέρει όλους δια θαλάσσης. Από το δρόμο εκεί περνούσε η φωτιά, οι άνθρωποι δεν κινδύνευσαν. Η φωτιά τώρα είναι σε χορτολιβαδική έκταση και δεν απειλεί οικισμούς αλλά έχει φουντώσει μέσα στο ξενοδοχείο. Καίγονται κάποια δέντρα αλλά κυρίως είναι χορτολιβαδική η έκταση και ευτυχώς δε φυσάει τώρα. Υπάρχει πρόβλημα στο ξενοδοχείο που πλέον έχει εκκενωθεί», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Τα πρόσωπα της τραγωδίας στην Κρήτη: Η βόλτα στη θάλασσα που στοίχισε τη ζωή στη 15χρονη και στον 23χρονο

Πηγή: protothema

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ