Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση των 4,7 είχε εστιακό βάθος 10 χλμ. και σημειώθηκε 14 χλμ. νότια νοτιοδυτικά του Πυθαγορείου.

Το επίκεντρο του δεύτερου, ισχυρότερου σεισμού, εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σάμου και Αγαθονησίου και συγκεκριμένα στα 17 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά του Πυθαγορείου. Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 12,8 χιλιόμετρα.

Όπως δήλωσε στο skai.gr ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, έως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, ενώ συνεργεία του δήμου έχουν βγει για ελέγχους.

«Είναι δύο διαφορετικοί σεισμοί. Είναι μία σύνθετη ακολουθία γιατί δεν είναι μικρότερος ο δεύτερος σεισμός. Είμαστε επιφυλακτικοί ακόμα» είπε στον ΣΚΑΙ ο Ευθύμιος Λέκκας.

«Επικοινώνησα με τον δήμαρχο, δόθηκαν οδηγίες για τις απαραίτητες διαδικασίες» συμπλήρωσε ο κ. Λέκκας  και δήλωσε ότι «δεν έχουμε εικόνα για το αν υπάρχουν επιπτώσεις για ζημιές ή τραυματισμούς». «Είμαστε επιφυλακτικοί ακόμα» σημείωσε.

Οι κάτοικοι, όπως είπε, είναι μεν στο δρόμο, αλλά διατηρούν την ψυχραιμία τους και η δόνηση έγινε περισσότερο αισθητή στα νότια του νησιού