Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιδείνωση του καιρού από Δευτέρα: Νέο έκτακτο δελτίο για ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Δημοσιεύτηκε

στις

κακοκαιρία καταιγίδες
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός ενόψει της νέας κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας από την Δευτέρα, ιδιαίτερα λόγω της επιβάρυνσης που έχουν υποστεί περιοχές της Θεσσαλίας από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Επομένως σε αυτές τις περιοχές αναμένεται να επικεντρωθεί ο σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας καθώς, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, τα πρώτα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ξεκινήσουν την Δευτέρα από τη Θεσσαλία.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες το απόγευμα πραγματοποιοήθηκε έκτακτη ευρεία διυπουργική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Ήταν η πρώτη από μια σειρά συσκέψεων που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο και θα υπάρξει ένας επικαιροποιημένος σχεδιασμός με βάση τις τελευταίες προβλέψεις για την εξέλιξη του φαινομένου.

Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού

Στο μεταξύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε χθες Παρασκευή 22 Σεπτρεμβρίου,επικαιροποιήθηκε σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Πιο συγκεκριμένα:

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τη Δευτέρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τη Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και τη Δευτέρα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν το Ιόνιο. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές.

Πιο αναλυτικά:

  • Τη Δευτέρα (25-09-2023) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται βροχές ενώ σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πιθανόν το Ιόνιο. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά τμήματα (νομοί Τρικάλων και Καρδίτσας) και τα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.
  • Την Τρίτη (26-09-2023) στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας, καθώς επίσης και στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων και τις νότιες περιοχές του νομού Λάρισας.
  • Την Τετάρτη (27-09-2023) σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται βροχές ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα, την Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο. Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα εκδηλωθούν στο νομό Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων καθώς επίσης και στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας. Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης και στην περιοχή των Σποράδων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ