Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χαρδαλιάς: Μόνο καθιστοί στα κέντρα διασκέδασης αλλιώς θα μπαίνουν λουκέτα | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

χαρδαλιας
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα κρούσματα κορονοϊού εκτινάχθηκαν πάνω από τα 1.700 σήμερα Τρίτη 6 Ιουλίου, κάτι που φέρνει την έκτακτη ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε νωρίτερα 1.797 νέα κρούσματα, 8 θανάτους το τελευταίο 24ωρο και  168 διασωληνωμένους.

Παράλληλα ανησυχία προκαλούν και τα κρούσματα στην Κρήτη αφού εντοπίστηκν 198 νέα κρούσματα στο νησί και συγκεκριμένα 19 Χανιά, 98 στο Ρέθυμνο, 72 στο Ηράκλειο και στο 9 Λασίθι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται ανακοινώσεις για τους ανεμβολίαστους, που θα αφορούν περισσότερα υποχρεωτικά τεστ, ακόμα και για τη μετακίνηση από νομό σε νομό. Επίσης θα γίνει αναφορά και στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, όπου θα αυστηροποιηθούν οι ποινές για την παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Δείτε live την ανακοίνωση

Μπαρ και νυχτερινά κέντρα: Βαριές ποινές αν δεν τηρούν τα μέτρα

Σαρωτικοί έλεγχοι αναμένονται, με αφορμή το άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης και των κλαμπ από τις 15 Ιουλίου, με τους περιορισμούς που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, δηλαδή το διαχωρισμό σε χώρους για εμβολιασμένους και μη, με συγκεκριμένη πληρότητα και με αυστηρά μέτρα.

Στη σύσκεψη στο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν επιτρέπεται χαλάρωση στους ελέγχους, ενώ παράλληλα τέθηκαν στο τραπέζι και οι κυρώσεις που θα ισχύσουν με την έναρξη εφαρμογής των μέτρων γύρω από τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες -που έχουν ήδη ανακοινωθεί – στις 15 Ιουλίου.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ακόμα και για αναστολές λειτουργίας επιχειρήσεων από την πρώτη κιόλας παράβαση, χωρίς προειδοποίηση και με υψηλότερα πρόστιμα από αυτά που ισχύουν σήμερα, όπως αναφέρει το thetoc.gr.

Επίσης, εξετάζεται ένα “ηθικό μπόνους” για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που τηρούν τα μέτρα. Συγκεκριμένα, θα ανακοινώνονται με λίστες οι επιχειρήσεις που τηρούν τα μέτρα και εκείνες που τα παραβιάζουν.

Στο “τραπέζι” το μπλόκο στους ανεμβολίαστους και στα ταξίδια από νομό σε νομό

Σενάριο να εφαρμοστούν στις μετακινήσεις από νομό σε νομό για τους ανεμβολίαστους, μέτρα ανάλογα με αυτά που ισχύουν για τα ταξίδια με πλοίο ή αεροπλάνο στα νησιά, φαίνεται πως εξετάζει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Καθημερινής”, στο τραπέζι έχει πέσει το μέτρο να μην μπορούν οι πολίτες να πραγματοποιούν διαπεριφερειακές μετακινήσεις εάν δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι της COVID-19, ή χωρίς την επίδειξη αρνητικού rapid ή μοριακού τεστ ενώ όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, η κίνηση σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί αναμένεται να αυξήσει την πίεση σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Πώς γίνονται οι μετακινήσεις στα νησιά

Υπενθυμίζουμε ότι από τη Δευτέρα οι εκδρομείς για να επιβιβαστούν σε πλοία και αεροπλάνα για να ταξιδέψουν, χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Οι εμβολιασμένοι, οι ανεμβολίαστοι και όσοι έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση ή δεν έχουν περάσει 14 ημέρες από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Οι εμβολιασμένοι πρέπει να προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή Green Pass που θα πιστοποιεί τον πλήρη εμβολιασμό και τον τύπο του εμβολίου. Οι ανεμβολίαστοι μπορούν τα ταξιδεύουν με την επίδειξη είτε αρνητικού αποτελέσματος PCR 72 ωρών, είτε με αρνητικό αποτέλεσμα rapid test 48 ωρών, είτε με πιστοποιητικό νόσησης, είτε με Green Pass που θα βεβαιώνει ένα από τα παραπάνω.

Όσοι έχουν κάνει μόνο την 1η δόση ή δεν έχουν περάσει 14 ημέρες από τη 2η δόση, αντιμετωπίζονται ως ανεμβολίαστοι και τους επιτρέπεται η είσοδος στο πλοίο μόνο με την επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού, αν και μπορεί να εκδοθεί από την επόμενη μέρα του πλήρους εμβολιασμού, τίθεται σε ισχύ από τις 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου και έπειτα.

Επίσης, για ανήλικους 12 έως 17 ετών η είσοδος επιτρέπεται με το αρνητικό αποτέλεσμα οποιουδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test, ενώ οι ανήλικοι έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα. Στην επιστροφή από τα νησιά συνίσταται η διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών. Από το μέτρο εξαιρούνται η Εύβοια, η Λευκάδα και η Σαλαμίνα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ