Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση vikos

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έκρηξη βόμβας κοντά στο υπουργείο Εργασίας – Ποιοι ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης

Δημοσιεύτηκε

στις

υπουργειο εργασιας
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ισχυρή έκρηξη της βόμβας έγινε στη 01:29, ενώ προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Ο άγνωστος που τηλεφώνησε στην εφημερίδα είπε ότι είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός που επρόκειτο να πυροδοτηθεί σε 40 λεπτά.

Ο άγνωστος που έκανε το προειδοποιητικό τηλεφώνημα ανέφερε ότι την ευθύνη αναλαμβάνει η οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα». Η τσάντα με τον εκρηκτικό μηχανισμό είχε τοποθετηθεί σε κάγκελα που βρίσκονται μπροστά από την τράπεζα, απέναντι από το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Στις 00:48 η Άμεση Δράση ενημερώθηκε από την εφημερίδα για το προειδοποιητικό τηλεφώνημα και η αστυνομία απέκλεισε το σημείο, διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου, από το ύψος της Πεσμαζόγλου.

Παράλληλα, εκεί έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Η βόμβα εξερράγη στη 01:29, προκαλώντας υλικές ζημιές. Η οδός Σταδίου παραμένει κλειστή, λόγω των ερευνών της αστυνομίας.




Έκρηξη βόμβας: Η αντιτρομοκρατική ανέλαβε τις έρευνες- Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η αντιτρομοκρατική διενεργεί την προανάκριση για την έκρηξη της βόμβας, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: 

«Σήμερα (03-02-2024) και ώρα 00:48 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι είχαν δεχθεί τηλεφώνημα σχετικά με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο υπουργείο Εργασίας, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά.

Ο χώρος αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, πραγματοποιώντας εκτροπή της κυκλοφορίας.

Ο μηχανισμός εξερράγη την 01.29 ώρα προκαλώντας υλικές ζημιές. Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία».

Πηγή: lifo.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ