Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έφοδος της αστυνομίας στα λαγούμια των «παλαιοχριστιανών» – Προσήχθη ο πατέρας

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προσήχθη ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» που ζει στα λαγούμια στην ορεινή Κορινθία, μετά από έφοδο της αστυνομίας στο σημείο συνοδεία εισαγγελέα και παρουσία των υπηρεσιών του Δήμου και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Η προσαγωγή του πατέρα των «παλαιοχριστιανών» που μένουν σε σπηλιές στην ορεινή Κορινθία κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης, πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί της Κυριακής με ισχυρή παρουσία αστυνομικών και εισαγγελικών Αρχών. Τώρα οδηγείται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν βρέθηκαν όλα τα παιδιά στα λαγούμια, με τον 45χρονο πατέρα να δηλώνει πως βρίσκονται σε ασφαλές σημείο και να ζητά δικηγόρο. Στις σπηλιές εντοπίστηκαν μόνο ο πατέρας και ο 15χρονος γιος.

Αγνοούνται τα τρία ανήλικα τα παιδιά της οικογένειας, η 23χρονη κόρη, καθώς και η μητέρα.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο πατέρας της οικογένειας των «σπηλαίων» αντέδρασε βίαια μπροστά στην αστυνομική επιχείρηση και δεν έδωσε απαντήσεις σχετικά με το πού βρίσκονται τα υπόλοιπα παιδιά, δηλώνοντας μόνο πως είναι σε ασφαλές σημείο.

«Δεν έχει διατελέσει κανένα ποινικό αδίκημα», δήλωσε από την πλευρά του ο δικηγόρος του 45χρονου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος. «Τα παιδιά τα φροντίζουν και εκείνος και η σύζυγός του», συμπλήρωσε. «Δεν υπάρχει παραμέληση ανηλίκου».

«Αν αναγνωριστεί ως μειονότητα έχει το δικαίωμα να μην πηγαίνει τα παιδιά του σχολείο», πρόσθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Την ίδια ώρα, η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου είπε στον ΣΚΑΪ ότι παράλληλα διεξάγεται επιχείρηση και σε περιοχή της Λαμίας.

Υπενθυμίζεται ότι η μετά την εισαγγελική παρέμβαση για απομάκρυνση των ανήλικων παιδιών των αυτοαποκαλούμενων «παλαιοχριστιανών» από το λαγούμι και την κατεπείγουσα προανάκριση που διέταξε ο εισαγγελέας χθες, νωρίς το πρωί της Κυριακής (18.02.24) ξεκίνησε η επιχείρηση της αστυνομίας, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, συνοδεία εισαγγελέα και υπηρεσιών του Δήμου.

Χθες, Σάββατο ο εισαγγελέας διέταξε κατεπείγουσα προανάκριση και συγκεκριμένες απαντήσεις από τους αστυνομικούς, που συνεχίζουν τη δική τους έρευνα, ζητώντας να μάθει πόσα είναι τα παιδιά στο κοινόβιο, πόσα από αυτά είναι κάτω των 16 ετών και δεν πηγαίνουν σχολείο, όπως προβλέπει ο νόμος και τι συμβαίνει με ένα βρέφος 11 μηνών που ζει μαζί τους, αγνώστου πατρός.

Νωρίτερα το Σάββατο, τα παιδιά απομακρύνθηκαν από το λαγούμι με εισαγγελική διαταγή, ωστόσο στη συνέχεια αλλά επέστρεψαν σε αυτή, όπως επιβεβαίωσε στον Alpha ο πατέρας της οικογένειας.

Πηγή: newsit

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ