Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διεθνής κατακραυγή για το «περιπολικό δεν είναι ταξί» – Τι λένε διεθνή μέσα για τη γυναικοκτονία

Δημοσιεύτηκε

στις

γυναικοκτονια αγιοι αναργυροι
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η είδηση από μόνη της σοκαριστική. Η δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων «σκότωσε» και όλη την Ελλάδα, ενώ έχει κάνει και τον γύρο του κόσμου.

Όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία και τα ΜΜΕ σε όλο τον πλανήτη έκαναν ειδική αναφορά στο τραγικό γεγονός με καυστικά σχόλια για την αντίδραση των εμπλεκόμενων αστυνομικών.

Η απάντηση «το περιπολικό δεν είναι ταξί» σόκαρε τους πάντες και έγινε βασικός τίτλος και εκτός συνόρων.

«Δολοφονήθηκε ενώ μιλούσε με την αστυνομία: »Με κυνηγάει ο πρώην μου, βοήθεια». Αυτοί (οι αστυνομικοί): »Δεν είμαστε ταξί». Σοκ και οργή στην Ελλάδα», είχε τίτλο η ιταλική «Κοριέρε».

«Σοκ στην Ελλάδα από τη δολοφονία γυναίκας από τον πρώην σύντροφό της στην πόρτα αστυνομικού τμήματος», έγραψε η ισπανική ABC.

«Δολοφονήθηκε από τον πρώην της στις πόρτες αστυνομικού τμήματος αφού οι αστυνομικοί αρνήθηκαν την προστασία της: »Κυρία, το περιπολικό δεν είναι ταξί»», σημειώνει η «Ελ Τιέμπο» της Κολομβίας.

«Σκάνδαλο στην Ελλάδα: άνδρας σκότωσε την πρώην γυναίκα του μπροστά στο αστυνομικό τμήμα όπου της αρνήθηκαν τη βοήθεια. Οι αστυνομικοί είπαν στο θύμα ότι αν ήθελε αυτοκίνητο συνοδείας, θα έπρεπε να τηλεφωνήσει τηλεφωνικά, κάτι που έκανε έξω πριν δεχτεί πολλά τραύματα από μαχαίρι στη μέση του δρόμου», υπογράμμισε η «Βανγουάρδια» της Βαρκελώνης.

«Ένα περιπολικό δεν είναι ταξί», είπε αστυνομικός στη γυναίκα που μαχαιρώθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα βρίσκεται νεκρή σε μια λίμνη αίματος», μετέδωσε το αυστραλιανό SBS.

«Μια γυναικοκτονία που διαπράχθηκε μπροστά σε αστυνομικό τμήμα προκαλεί συγκίνηση στην Ελλάδα. Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών άνοιξε έρευνα την Τρίτη 2 Απριλίου μετά τη δολοφονία μιας 28χρονης νεαρής γυναίκας, που μαχαιρώθηκε από τον πρώην σύντροφό της, μπροστά στο αστυνομικό τμήμα. Αυτή η γυναικοκτονία, η πέμπτη φέτος στην Ελλάδα, προκαλεί κύμα οργής στη χώρα», τόνισε η γαλλική “Ouest France”.

«Μια γυναίκα σκοτώθηκε μόλις ζήτησε από την αστυνομία προστασία από έναν πρώην σύντροφό της. Η Ελλάδα αναρωτιέται: Γιατί;», μετέδωσε το ABCnews, μαζί με την Washington Post και όλα τα μεγάλα αμερικάνικα δίκτυα με πληροφορίες από το πρακτορείο Associated Press.

«Η Κυβέρνηση και η Αστυνομία της Ελλάδας δέχονται μπαράζ επικρίσεων μετά την αποκάλυψη ενός βίντεο την Τετάρτη που δείχνει πώς ένας άνδρας σκοτώνει την πρώην σύντροφό του στην πόρτα του αστυνομικού τμήματος, όπου λίγες στιγμές πριν της είχαν αρνηθεί την προστασία κατά του επιτιθέμενου», μετέδωσε η ελβετική Swissinfo.

«Το τραγικό περιστατικό στην Αθήνα εντάσσεται στην ευρύτερη, ανησυχητική τάση στη Ελλάδα. Μόνο φέτος, το φονικό με μαχαίρι στην Αθήνα σηματοδοτεί την έκτη καταγεγραμμένη περίπτωση γυναικοκτονίας. Συγκριτικά, το προηγούμενο έτος αναφέρθηκαν 15 τέτοιες περιπτώσεις», πήρε θέση η «turkiyenewspaper».

Στην Χιλή και συγκεκριμένα η Τ13.cl υπογράμμισε: «Η κοπέλα πριν καταφέρει να καταφύγει στο αστυνομικό τμήμα, ο άνδρας της επιτέθηκε με μαχαίρι και τη μαχαίρωσε πέντε φορές. Το ατυχές γεγονός σημειώθηκε ακριβώς δίπλα στο σημείο που βρισκόταν ένας πράκτορας, ο οποίος δεν έκανε τίποτα για να βοηθήσει τη γυναίκα».

«Ο αξιωματικός αρχίζει να γράφει τα στοιχεία και το παράπονό της. Καθώς κρατάει σημειώσεις τόσο αργά όσο ένας βαριεστημένος γραφειοκράτης, μια γυναίκα φωνάζει: «Είναι εδώ!» Αμέσως μετά ακούγονται κραυγές καθώς ο πρώην σύντροφός της της επιτίθεται και τη μαχαιρώνει πολλές φορές στην πλάτη. Ένα κινητό πέφτει στο δρόμο, κάποιος φωνάζει: «Φώναξε ασθενοφόρο!» Είναι όμως πολύ αργά για τη νεαρή γυναίκα, η οποία πεθαίνει από μαχαιριές», γράφει μεταξύ άλλων η «Αφίνσκε Νόβοστι».

Το Καναδικό Παρατηρητήριο Γυναικοκτόνων (@CAN_Femicide) σημείωσε: Εν τω μεταξύ, μια άλλη γυναίκα είναι νεκρή επειδή τα αυτοκίνητα της αστυνομίας προφανώς «δεν είναι ταξί»….

ΠΗΓΗ: in.gr

Άγιοι Ανάργυροι: Οι επιστολές του 39χρονου στην Κυριακή – Είχε εμμονή μαζί της

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ