Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανοίγει επιτέλους το λιανεμπόριο από Δευτέρα με click away και click in shop

Δημοσιεύτηκε

στις

καταστηματα αγορα αρση lockdown
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε η πολυαναμενόμενη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, από τον Βασίλη Κικίλια και τον Νίκο Χαρδαλιά για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας και τα μέτρα για την μερική άρση του lockdown.

Η οριστική απόφαση της κυβέρνησης ήταν να ανοίξει το λιανεμπόριο από τη Δευτέρα 5 Απριλίου αλλά και οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο τα Σαββατοκύριακα.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η εισήγηση από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι εισηγήθηκαν να ανοίξει το λιανεμπόριο από τη Δευτέρα αλλά με αυστηρά μέτρα όπως το μήνυμα για 3ωρη έξοδο, έλεγχοι για μείωση του συνωστισμού αλλά και τα rapid test στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων. Επίσης έδωσαν το πράσινο φως στις διαδημοτικές μετακινήσεις, αλλά την τελική απόφαση θα λάβει η κυβέρνηση και θα ανακοινώσει από λεπτό σε λεπτό.

Οι ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά

  • Οι δραστηριότητες θα ανοίξουν με μέτρα, αποστάσεις και μάσκες
  • Τα νέα μέτρα δεν επιτρέπουν χαλάρωση
  • Ανοίγουν τα καταστήματα από τη Δευτέρα, με sms στο 13032, εκτός από τα πολυκαταστήματα, το άνοιγμα των οποίων θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα
  • Από το Σάββατο, 3 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα, η μετακίνηση με τον κωδικό 6 και για τα αυτοκίνητα: Μόνο για τρία άτομα ή για οικογένεια
  • Η λειτουργία για τα σχολεία θα επαναξιολογηθεί από την επόμενη εβδομάδα και πιθανότατα θα ανοίξουν κάποιες τάξεις από τη Δευτέρα, 12 Απριλίου

 

 

Βασίλης Κικίλιας: «Ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη»

Όπως αναφέρει το ethnos.gr  o Υπουργός Υγείας ανέφερε μεταξύ άλλων:

  • Προσοχή σε ό,τι κι αν κάνετε για τις επόμενες δύο εβδομάδες
  • Οι μεταλλάξεις είναι επικίνδυνες, είναι πιο μεταδοτικές.
  • Να προστατευτείτε και να προστατεύσετε τους γύρω σας, να προστατεύσετε την οικογένειά σας. Εάν επεκτείνονται οι συγκεντρώσεις στα σπίτια, τίθεται σε κίνδυνο η υγεία μας.
  • Θα ενισχύσουμε το ΕΣΥ κι άλλο: Θριάσιο μετατρέπεται σε νοσοκομείο Covid μόνο – Ολα τα περιστατικά του νοσοκομείου θα μεταφερθούν σε ιδιωτικές κλινικές.
  • Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για εμβόλια για ηλικίες από 65 έως 69 ετών
  • Θα εμβολιαστούν όλοι όσοι θέλουν στην Ελλάδα
  • Ξέρουμε ότι υπάρχει κόπωση και κούραση, αλλά μιλάμε για μικρές ανάσες. Να ξεπεράσουμε τις επόμενες εβδομάδες και να προχωρήσουμε σιγά σιγά σε μια μερική κανονικότητα για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω.

 

 

Το Θριάσιο μετατρέπεται σε νοσοκομείο Covid

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε την μετατροπή του Θριασίου σε νοσοκομείο Covid only. Όλα τα περιστατικά του Θριασίου θα μεταφερθούν σε ιδιωτικές κλινικές, σύμφωνα με το cnn.gr.

Παράλληλα, δημιουργούνται 51 καινούριες ΜΕΘ.

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, είπε ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 1.691. 000 εμβολιασμοί και λειτουργούν 1.042 εμβολιαστικά κέντρα.

Τον Απρίλιο πηγαίνουμε για 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμούς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ