Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακριβότερο το πετρέλαιο από αύριο – Ξεπερνάει και τη βενζίνη!

Δημοσιεύτηκε

στις

βενζινάδικο
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεταξύ ζεστού σπιτιού και φθηνού πετρελαίου κίνησης η κυβέρνηση επέλεξε το πρώτο.

Ως συνέπεια, από τα μεσάνυχτα απόψε το πετρέλαιο κίνησης στην αντλία θα είναι ακριβότερο κατά τουλάχιστον 15 λεπτά το λίτρο.

Η κίνηση αυτή θα φέρει περίπου 30 εκατ. ευρώ στο ταμείο από το κόψιμο της επιδότησης και επιπλέον κάποια έσοδα από τον ΦΠΑ στην τιμή της αντλίας. Σύμφωνα με στελέχη του οικονομικού επιτελείου, τα επιπλέον έσοδα θα πάνε στο επίδομα θέρμανσης προκειμένου να περιοριστεί το ενεργειακό κόστος.

Παράδειγμα

Η κατάργηση της επιδότησης σημαίνει ότι αν σήμερα το λίτρο κοστίζει 1,75 ευρώ το λίτρο, από το Σάββατο 1 Οκτωβρίου η τιμή του θα είναι τουλάχιστον στο 1,90 ευρώ το λίτρο. Έτσι η νέα τιμή στο diesel, όπως αυτή θα διαμορφωθεί μετά το κόψιμο της επιδότησης των 15 λεπτών το λίτρο θα κοστίζει ακριβότερα από την αμόλυβδη βενζίνη.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης θα φέρει αυξήσεις όχι μόνο στην αντλία των βενζινάδικων, οι οποία θα επιβαρύνει τους οδηγούς, αλλά και στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Όπως εξηγούν η μεγάλη αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θα φέρει ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις στο κόστος των μεταφορών, με αποτέλεσμα οι επιβαρύνσεις να περάσουν στην τελική τιμή των προϊόντων.

Ήδη τα συμβόλαια περιλαμβάνουν ρήτρες καυσίμου με βάση τις οποίες προσαρμόζονται αυτόματα τα κόστη των μεταφορών ανάλογα με την πορεία της τιμής του πετρελαίου κίνησης.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ