Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άγρια κόντρα Γεωργιάδη-ΚΚΕ στη Βουλή: «Είσαι Υπουργός νούμερο»

Δημοσιεύτηκε

στις

adonis-kke-boyli.jpg
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σκληρή κόντρα στη Βουλή, με τον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη να αντιπαρατίθεται έντονα με το ΚΚΕ, με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπουργός από το βήμα αναφέρθηκε στις οργανώσεις που έχουν κηρύξει απεργία.

 

«Η ΓΣΕΕ δεν απεργεί σήμερα. Ποιος απεργεί; Η ΑΔΕΔΥ των δημοσίων υπαλλήλων που δεν τους αφορά το νομοσχέδιο.

Ουδείς γνωρίζει γιατί απεργούν. Απεργούν επίσης οι της ΟΛΜΕ. Γιατί; Έτσι, γιατί ακούσανε ότι κάπου έγινε απεργία και είδαν φως και μπήκαν. Και αποτέλεσμα ήταν η αξιοθρήνητη εικόνα της συγκέντρωσης χωρίς κόσμο», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ αναφέρθηκε σε όσα είπε ο κ. Φωτόπουλος σε συνέντευξή του.

«Ο κ. Φωτόπουλος κάνει απεργία για ένα άρθρο που δεν γνωρίζει. Αυτοί είστε. Λέει ότι οι οδηγοί των λεωφορείων θα εργάζονται για 13 ώρες και δεν γνωρίζει ότι ο χρόνος οδήγησης καθορίζεται από ειδικό νόμο με συγκεκριμένες ώρες ξεκούρασης», σημείωσε.

Εξού κιόλας έκανε λόγο για «συνδικαλιστές της συμφοράς».

Τι είπε για το νομοσχέδιο

Την ίδια ώρα μιλώντας για τις διατάξεις του νομοσχεδίου τόνισε ότι «το πενθήμερο δεν καταργείται».

«Και ο λόγος που δεν έχει κόσμο έξω είναι ότι οι εργαζόμενοι διάβασαν το νομοσχέδιο και κατάλαβαν ότι δεν καταργείται», προσέθεσε. Αντιθέτως σύμφωνα με τον Αδ. Γεωργιάδη το σχέδιο νόμου «θεσπίζει το άρθρο ως προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων»!

«Οι εργάτες θέλουν το νομοσχέδιο»

Μάλιστα, τα αίματα άναψαν όταν ο κ. Γεωργιάδης απευθύνθηκε προς το ΚΚΕ: «Καλές είναι οι θεωρίες αλλά υπάρχει πραγματική ζωή: Δείξτε μου σήμερα, ένα εργοστάσιο που δεν δούλεψε. Όλα δουλέψανε. Για ποιο λόγο όλα τα εργοστάσια δούλεψαν; Γιατί οι εργάτες δεν απέργησαν; Γιατί θέλουν το νομοσχέδιο καθώς θα πληρώνονται καλύτερα. Αν εσείς, κύριοι της Αριστεράς, είστε ευχαριστημένοι από τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση μου περισσεύει».

«Υπουργός νούμερο»

Απαντώντας ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, υπογράμμισε ότι το συλλαλητήριο είχε κόσμο και μάλιστα αποκάλεσε τον Αδ. Γεωργιάδη ως «υπουργό νούμερο». «Η πτέρυγα του ΚΚΕ είπε ότι δεν πέτυχε η απεργία λόγω δικαστικών αποφάσεων και εκφοβισμού. Αν πράγματι το πιστεύετε έχετε καταργήσει όλη σας την ιστορία, αν βασίζεστε σε δικαστικές αποφάσεις», απάντησε ο υπουργός Εργασίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ