Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Λογαριασμοί ρεύματος: Πώς θα γίνει η απορρόφηση του 80% των επιβαρύνσεων

Δημοσιεύτηκε

στις

ρεύμα
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στόχος της κυβέρνησης με τα μέτρα για τους λογαριασμούς ρεύματος είναι η ανακούφιση των πολιτών από τις υπέρογκες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, η κυβέρνηση θέλει να απορροφήσει το 70% έως 80% της αύξησης της τιμής της κιλοβατώρας για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες, με διπλή κρατική παρέμβαση στη χονδρική και λιανική αγορά ενέργειας και αναστολή ουσιαστικά της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Σε πρώτη φάση έρχεται η αναδρομική επιστροφή των υπέρογκων αυξήσεων στα τιμολόγια από τον Δεκέμβριο έως τον Μάιο. Το κράτος επιστρέφει στον ατομικό τραπεζικό λογαριασμό κάθε ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή πρώτης κατοικίας το 60% των πρόσθετων επιβαρύνσεων τις οποίες έχει υποστεί από τον Δεκέμβριο έως τον Μάιο. Το όριο της έκτακτης αυτής αποζημίωσης θα είναι τα 600 ευρώ και θα αφορά όλους τους συμπολίτες μας με ετήσιο εισόδημα έως 45.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, τον Μάιο και τον Ιούνιο έρχεται η κάλυψη κατά 50% της όποιας αύξησης στην κατανάλωση και πέραν των 300 kwh που επιδοτούνται έως σήμερα. Η νέα έκπτωση θα αφορά και τις μη κύριες κατοικίες και μάλιστα για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσής τους. Τα μέτρα πλέον με σταθερό προσανατολισμό τους πιο αδύναμους αυτή τη φορά, στοχεύουν και στη σημαντική ανακούφιση της μεσαίας τάξης.

Η τρίτη φάση του σχεδίου που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός αφορά παρεμβάσεις στη χονδρική και λιανική τιμή του ρεύματος, με στόχο τη σταθεροποίηση των τιμών πολύ χαμηλότερα επίπεδα από τα σημερινά, για τους επόμενους 6-12 μήνες.

Πηγή: newsit

Διαφήμιση
Διαφήμιση lioni
Διαφήμιση lioni
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση falangas
Διαφήμιση falangas
Διαφήμιση tsouderos
Διαφήμιση pitsikakis
Διαφήμιση katikas
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση pitsikakis
Διαφήμιση tsouderos
Διαφήμιση katikas
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ