ΕΛΛΑΔΑ
Ελληνίδα για φίλημα: Η 27χρονη καταδρομέας που βάζει τα γυαλιά στους άντρες | ΒΙΝΤΕΟ
Συγκλόνισε στη συνέντευξή της 27χρονη υπολοχαγός των Ενόπλων Δυνάμεων αναφορικά με την εμπειρία της και τον ρόλο της, τονίζοντας πως στόχος είναι να γίνει ακόμα και… στρατηγός!
«Θεωρητικά μπορεί να γίνω στρατηγός, πρακτικά θα το δείξει η ιστορία, γιατί όχι; Είχα πει ότι δεν μπορώ να αρκεστώ σε ό,τι μου δίνεται», ανέφερε η 27χρονη.
Η 27χρονη υπολοχαγός τελείωσε το σχολείο με βαθμολογία 19,5 έχοντας αποφασίσει να πάει στη Σχολή Ευελπίδων «χωρίς κανείς από την οικογένειά μου να είναι στρατιωτικός» ενώ στην ερώτηση αν θα μπορέσει να συνδυάσει και τη μητρότητα η ίδια απαντά «θεωρώ πως ναι. Ο ρόλος της γυναίκας γίνεται όλο και πιο σημαντικός στον ελληνικό στρατό. Αφού τα έχουν καταφέρει άλλες γυναίκες, θα τα καταφέρω κι εγώ».
Οι στόχοι για την 27χρονη, ωστόσο, δεν σταματούν εδώ καθώς όπως ανέφερε «στόχος είναι όσα περισσότερα σχολεία μπορέσω να φέρω εις πέρας π.χ. έχω τελειώσει το σχολείο Καταδρομών, υπάρχει το σχολείο Βολών Ταχείας Αντίδρασης γιατί πρώτα από όλα είμαστε μαχητές. Στόχος μου είναι μεθαύριο να γίνω εκπαιδευτής στους νεότερους καταδρομείς. Αυτός είναι ο πραγματικός μου στόχος».
Αναφορικά για το αν υπήρξε φόβος στα άλματα: «Την πρώτη φορά σίγουρα ναι, αισθάνθηκα φόβο, αλλά είναι τόσο ολοκληρωμένη η εκπαίδευση που ελαχιστοποιούν κάθε περίπτωση φόβου, κινδύνου, δειλίας».
Στο ερώτημα αν είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα να βρίσκεται ανάμεσα σε τόσους άνδρες η ίδια είναι ξεκάθαρη: «Είναι μειονέκτημα γιατί ξεχωρίζεις και είσαι συνεχώς στο επίκεντρο και πρέπει να είσαι το παράδειγμα προς μίμηση. Είναι πλεονέκτημα γιατί όταν βλέπουν μια γυναίκα να πηγαίνει κάθε πρωί για τρέξιμο, μετά θέλουν να την ξεπεράσουν».
Όπως προσθέτει δεν έχει συναντήσει αρνητικά βλέμματα από τους άνδρες συναδέλφους της «γιατί εγώ από μόνη μου αντιμετωπίζω τον εαυτό μου ως άνδρα ανάμεσα στους άνδρες και αν συμβαίνει αυτό δεν επιτρέπω να το αντιμετωπίζουν οι άλλοι έτσι».
Την δική του θέση εξέφρασε και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «έχει πάψει ο στρατός να είναι αντρική υπόθεση. Τα παραγωγικά σχολεία- Ευελπίδων, Ικάρων – έχουν πολλές γυναίκες που στελεχώνουν το στράτευμα ισαξίως, επαξίως και ορισμένες φορές καλύτερα από άνδρες. Και στις Ειδικές Δυνάμεις που σε πολλές περιπτώσεις μας εκπλήσσουν. Δεν υπάρχει καμία διάκριση γυναικών και ανδρών, δεν υπάρχει θέμα ποιος κάνει καλύτερα τη δουλειά του».
-
Ρέθυμνο1 ημέρα πριν
Εδώ και 1.000 χρόνια οι Κρητικοί ανηφορίζουν στην Παναγία στα Μυριοκέφαλα
-
ΚΡΉΤΗ2 ώρες πριν
Άργιλος: Η παραλία της Κρήτης όπου μπορείτε να κάνετε φυσικό σπα
-
ΚΡΉΤΗ1 ημέρα πριν
10 παραλίες της Νότιας Κρήτης που θα λατρέψεις τον Σεπτέμβρη
-
Ρέθυμνο3 ημέρες πριν
Σοκ στο Ρέθυμνο: Έκοψαν τη γλώσσα και πυροβόλησαν 69χρονο σε ενέδρα – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση