Βρειτε μας στα Social Media

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εφορία: Ξεκινά «ξεσκόνισμα» λογαριασμών με πλειστηριασμούς και καταθέσεις

Δημοσιεύτηκε

στις

εφαγε προστιμο φορολογικα
Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Στο στόχαστρο» μπαίνουν από τη Δευτέρα οι φορολογούμενοι που αγνόησαν την πρόσφατη ευκαιρία για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών τους, δηλαδή η πλειοψηφία των οφειλετών καθώς μόλις το 4,8%  μπήκε σε πρόγραμμα τμηματικής εξόφλησης – για ποσά που αγγίζουν συνολικά τα 5 δισ. ευρώ.

Στο μέτωπο των κυρώσεων, ανοιχτούς λογαριασμούς με την εφορία έχουν 4,18 εκατ. φυσικά και νομικά πρόσωπα. Από αυτούς, δύο εκατομμύρια απειλούνται με κατασχέσεις, ενώ σε 1.455.216 έχουν ήδη επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (πλειστηριασμοί, κατάσχεση κινητών αξιών και ακινήτων, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, κ.α).

Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη, οι κανόνες για την είσπραξη των αρρύθμιστων χρεών, ακόμη και για τις περιπτώσεις που εφαρμόζονται τα αναγκαστικά μέτρα, είναι «οριζόντιοι και ενιαίοι και δεν σηκώνουν την παραμικρή παρερμηνεία και απόκλιση στις αποφάσεις και στους στόχους που προβλέπονται αντίστοιχα».

Υπενθυμίζεται πως για κάθε ΑΦΜ, ο εισπρακτικός μηχανισμός θα έχει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα τα οποία αντλούνται από τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ: το Taxis, το Taxisnet, το ICISnet, το Elenxis, καθώς και από τρίτους (Κτηματολόγιο, πιστωτικά ιδρύματα, συμβολαιογράφους, Χρηματιστήριο, Εργάνη, ΓΕΜΗ κ.ά.).

Στον ψηφιακό φάκελο του οφειλέτη θα παρατίθενται και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης τα οποία μπορούν να ληφθούν ή έχουν ληφθεί για τη διασφάλιση της είσπραξης των χρεών του φορολογούμενου. Πέραν του οφειλέτη θα παρακολουθούνται και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι με την οφειλή (συνυπόχρεοι, εγγυητές, νόμιμοι εκπρόσωποι, συσχετιζόμενες επιχειρήσεις, διασυνδεδεμένοι όμιλοι, όπως και οι απορροφήσεις-συγχωνεύσεις).

Πηγή: dnews.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ