Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση vikos

XANIA

Κρήτη: Έχασε το σπίτι του σε πλειστηριασμό … και χρωστάει ακόμη 200.000 ευρώ!

Δημοσιεύτηκε

στις

πλειστηριασμος
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έχασε το σπίτι του σε πλειστηριασμό και χρωστάει ακόμη 200.000 ευρώ, Χανιώτης που όφειλε σε πιστωτικές εταιρείες περίπου 400.000 ευρώ από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, το σπίτι του άνδρα πλειστηριάστηκε έναντι του ποσού των 200.000 ευρώ, με τον ίδιο να οφείλει άλλα τόσα.

Επί της ουσίας της υπόθεσης, η πρόεδρος της Ένωσης Ιωάννα Μελάκη κάνει λόγο για δραματική κατάληξη, που απορέει και από την μη έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τα “εργαλεία” που έχει στη διάθεσή του ο οφειλέτης δανειολήπτης.

Η αίτηση που κατέθεσε ο οφειλέτης με τη συνδρομή δικηγόρου των Χανίων, στο  Ειρηνοδικείο Χανίων ως υπερχρεωμένο νοικοκυριό, απορρίφθηκε καθώς το Δικαστήριο θεώρησε ότι ο συγκεκριμένος οφειλέτης δανείστηκε με δόλο, υπερβολικά, προέβη σε αλόγιστη σπατάλη χρημάτων που σύμφωνα με το ενεργητικό του εισοδήματος του, δεν θα μπορούσε να τα αποπληρώσει.

Ωστόσο, όπως σημειώνει η κ.Μελάκη, “μετά την απορριπτική απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ο δανειολήπτης δεν επεδίωξε την προσφυγή του σε Δευτεροβάθμιο, απλώς κλείστηκε στον εαυτό του, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο στάδιο της κατάθλιψης, αφήνοντας το σπίτι του στα καταδιωκτικά μέτρα των δανειστών, χωρίς καμία νόμιμη αντίσταση – αντίδραση μέχρι που το σπίτι του πλειστηριαστηκε, έφυγε από την κυριότητα του και σήμερα οι δανειστές του αιτούν και απαιτούν άλλες 200.000 ευρώ”.

Η ίδια καλεί δανειολήπτες-οφειλέτες να σπεύσουν να ενημερωθούν έγκυρα και νόμιμα, για να μη βρεθούν μπροστά σε αντίστοιχα τετελεσμένα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης στο τηλέφωνο 2821092306.

Πηγή: cretalive.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ