Βρειτε μας στα Social Media
 

ΕΛΛΑΔΑ

Δείκτης θετικότητας: Οι πέντε πρωταθλήτριες περιοχές που «κοκκινίζουν» επικίνδυνα

Δημοσιεύτηκε

στις

Ρέθυμνο παραλιακή
Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Κι ενώ ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που προκαλεί ο κορονοϊός αυξάνεται ραγδαία τις τελευταίες ημέρες, ο ΕΟΔΥ έδωσε σήμερα, Τετάρτη 07.07.2021, περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς κινείται ο δείκτης θετικότητας ανά περιφέρεια.

Ένας δείκτης που είχαμε… ξεχάσει το τελευταίο διάστημα καθώς η επιδημιολογική εικόνα της χώρας ήταν καλύτερη. Και ο οποίος, όμως, επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς τις τελευταίες ημέρες… ολοένα και «τσιμπάει».

Σημειώνεται εδώ πως το τελευταίο 24ωρο ο αριθμός νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού ήταν 1.820, ενώ για μια ακόμη μέρα τα νέα περιστατικά στην Αττική ξεπέρασαν τα 1.000 (σ.σ. δείτε αναλυτικά εδώ την γεωγραφική κατανομή των νέων μολύνσεων).

Οι ειδικοί έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για νέα έξαρση της πανδημίας τις αμέσως επόμενες ημέρες, με την Επιτροπή να συνεδριάζει σήμερα για αποφάσεις, επί τη βάσει των νέων δεδομένων.

Στο 0,33% ο δείκτης θετικότητας του κορονοϊού

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 28 Ιουνίου 2021- 4 Ιουλίου 2021 το ποσοστό θετικότητας ήταν 1.89% σε σύνολο 265.549 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0.22% σε σύνολο 1.398.702 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων.

Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 0.33%.

Παρακολουθώντας τον πίνακα με τη θετικότητα ανά περιφέρεια, βλέπουμε πως άνω του εθνικού ποσοστού κινείται η Ανατολική Αττική (0,50%), τα Γρεβενά (0,93%), η Νάξος (0,58%), ο Νότιος Τομέας Αθηνών (0,84%) και το Ρέθυμνο, με δείκτη θετικότητας 1,85%.

Ο πίνακας με τον δείκτη θετικότητας ανά περιφέρεια

Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των ελέγχων ανά Περιφερειακή Ενότητα, με δεδομένα από 28 Ιουνίου 2021 έως 4 Ιουλίου 2021:

Δείκτης θετικότητας

Πηγή: newsit

Ρέθυμνο παραλιακή
Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap