ΕΛΛΑΔΑ
10 φωτογραφίες της παλιάς Ελλάδας γύρω απ’ την χόβολη
Στην ουσία χόβολη είναι ποσότητα στάχτης από ξυλοκάρβουνα, η οποία συνεχίζει να σιγοκαίει κι έτσι ο καφές αργοψήνεται και είναι πιο γευστικός. Η λέξη προκύπτει από τη λέξη αθοβόλι, δηλ το μέρος που τοποθετείται η στάχτη (άθος).
Πάνω στην στάχτη τοποθετείται άμμος προκειμένου η φωτιά να παραμένει αναμμένη.Παλιά όλα τα καφενεία χρησιμοποιούσαν την χόβολη για να ψήσουν τον τούρκικο καφέ. Σήμερα η χρήση της είναι πιο περιορισμένη, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει σε κάποια καφενεία και καφετέριες.
Οι φωτογραφίες είναι αφιερωμένες στις γυναίκες που με ένα κολοκυθάκι, τρία σέσκουλα, δυο πατάτες κι ένα κρεμμύδι ανάστησαν ανθρώπους, έφτιαξαν πολύτιμες αναμνήσεις ζεστασιάς και αγάπης.
Πηγή: tilestwra
-
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ2 ημέρες πριν
10 λόγοι που το Πάσχα στο χωριό είναι Ο-ΝΕΙ-ΡΟ!
-
ΚΡΉΤΗ3 ημέρες πριν
Αφρικανική σκόνη: Πότε θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα στην Κρήτη και την υπόλοιπη χώρα
-
Ρέθυμνο3 ημέρες πριν
Ρέθυμνο: Αυτό είναι το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για τις ημέρες του Πάσχα
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Καλοκαίρι στο νότο της Κρήτης: ατελείωτες βουτιές στον Κομμό και σεργιάνι στα γραφικά Πιτσίδια