Χωρίς κατηγορία
Η συνταγή της ημέρας: Χορτόπιτα με βλίτα
Η εβδομάδα ξεκιναει με παραδοσιακή πίτα!
Υλικά για τη γέµιση
1 κιλό βλίτα
2 σκελίδες σκόρδο
κρεµµύδια φρέσκα
2 µατσάκια µαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
4 κουταλιές ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
Υλικά για το φύλλο
½ κιλό αλεύρι
1 φλιτζανάκι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
1 φλιτζανάκι νερό
λίγο αλάτι, λίγη µαγιά
(4 μερίδες)
Εκτέλεση:
Κόβουµε τα βλίτα και τα τσιγαρίζουµε µε µπόλικο ψιλοκοµµένο κρεµµύδι, τον µαϊντανό, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια τα αφήνουµε να ψηθούν και τα στραγγίζουµε. Φτιάχνουµε µε τα υλικά για το φύλλο 2 χοντρά φύλλα. Απλώνουµε το ένα στο ταψί και βάζουµε πάνω τα βλίτα. Σκεπάζουµε µε το άλλο και αλείφουµε την πίτα µε ελαιόλαδο ή βούτυρο και την ψήνουµε σε µέτριο φούρνο µέχρι να ροδίσει.
Πηγή: rethymnoguide
-
XANIA2 ώρες πριν
Δροσουλίτες: Ένας μύθος που ζωντανεύει στην Κρήτη κάθε χρόνο τέτοια εποχή
-
ΚΡΉΤΗ3 ημέρες πριν
Κρήτη: Πάγωσαν οι 1.500 καλεσμένοι στο γάμο – Του έσωσαν τη ζωή την τελευταία στιγμή!
-
LIFESTYLE2 ημέρες πριν
«Μαμά.. ε μαμά.. μ ακούς;» – Ράγισε καρδιές η Μαρία Τζομπανάκη
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ημέρες πριν
Μητσοτάκης: «Προκλητική και παράνομη η στάση της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας»