αρχαία

«Πετάξτε» πάνω από την καλύτερα διατηρημένη πόλη της αρχαίας Κρήτης! | Drone ΒΙΝΤΕΟ

Shares

Η Λατώ είναι κατά την εκτίμηση των αρχαιολόγων η καλύτερα διατηρημένη πόλη της Κρήτης και προσφέρεται για το ιδανικό «ταξίδι» στην κλασική-ελληνιστική περίοδο του νησιού. Τα ερείπια της σπουδαίας πόλης κατά την αρχαιότητα δεσπόζουν στο διάσελο δυο πανέμορφων λόφων και από ψηλά «αγναντεύουν» τον Κόλπο του Μιραμπέλου και την ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Γράφει ο Αντώνης Τσαλίκης για το Daynight.gr

Αν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των ντόπιων και των επισκεπτών της Κρήτης είναι στραμμένο δικαιολογημένα στα Ανάκτορα της Κνωσού και της Φαιστού, η περιήγηση στον άρτιο αρχαιολογικό χώρο της Λατώ θα αποτελέσει μία πραγματική αποκάλυψη με όσα μπορεί να δει εκεί όποιος ενδιαφέρεται για την ιστορία.

Η είσοδος από την κεντρική πύλη, η αρχαία αγορά της πόλης, το πρυτανείο που λαμβάνονταν οι αποφάσεις εκείνη την εποχή και η στρατηγική θέα στο απέραντο μεσογειακό τοπίο αν ανεβείτε μέχρι το υψηλότερο σημείο της πόλης, είναι στοιχεία που θα κάνουν την επίσκεψη στο χώρο ξεχωριστή.

Πρόσφατα, κινηματογραφιστές από την youtube σελίδα Cretanis επισκέφτηκαν την Λατώ και κατέγραψαν με την χρήση drone μοναδικά εναέρια πλάνα από την περιοχή που γοητεύουν και αποτυπώνουν στο σήμερα το ιστορικό μεγαλείο της αρχαιότητας.

Δείτε το drone βίντεο και περιηγηθείτε από αέρος στον αρχαιολογικό χώρο:

Shares

 

1 comment

  1. Pingback: «Πετάξτε» πάνω από την καλύτερα διατηρημένη πόλη της αρχαίας Κρήτης! | Drone ΒΙΝΤΕΟ | Cretablog

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *