Από την Ολλανδία στο Λαφονήσι για ένα γάμο πάνω στο κύμα…

Shares

Δύο Ολλανδοί πολίτες επέλεξαν το παραδεισένιο Λαφονήσι, για να παντρευτούν ενώπιον στενών φίλων και συγγενών, την περασμένη Τετάρτη, στα Χανιά. Τον γάμο τέλεσε ο Δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου, Αντώνης Περράκης.

Όπως είπε κάθε χρόνο τελούνται περίπου 15 – 20 γάμοι αλλοδαπών στην επικράτεια του Δήμου, από τους οποίους οι περισσότεροι σε παραλίες. «Από το ξεκίνημα της θητείας μας, πήραμε απόφαση οι πολιτικοί γάμοι να τελούνται όπου θέλει το ζευγάρι και ό,τι ώρα θέλει, εντός ή εκτός δημαρχείου. Έχουμε κάνει γάμους όπου μπορείτε να φανταστείτε. Σε όλες τις παραλίες του Δήμου αλλά και σε μοναστήρια και σε προαύλια εκκλησιών, πάντα σε συνεννόηση με τις ενορίες» λέει ο κ. Περράκης. «Στόχος μας ήταν από την αρχή να διευκολύνουμε τα ζευγάρια που επιλέγουν να παντρευτούν στην περιοχή μας αλλά και να προσελκύσουμε επισκέπτες που έρχονται με αυτόν τον σκοπό» εξηγεί.

Όσο για το κόστος; Ανέρχεται στα 50 ευρώ για γάμους μέσα στο Δημαρχείο και στα 150 ευρώ για οπουδήποτε αλλού, ανεξαρτήτως ημέρας και ώρας.

Όπως φαίνεται, την ώρα που στον Δήμο Χανίων το θέμα των πολιτικών γάμων αποδεικνύεται τελικά εξαιρετικά περίπλοκο, στην γειτονική Παλαιόχωρα, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά…

Πηγή: zarpanews.gr

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *