Ρέθυμνο: Οι αμμόλοφοι του Άγιου Παύλου θα σου πάρουν το μυαλό | ΒΙΝΤΕΟ

Shares
Ας πάμε μια βόλτα στο δυτικό τμήμα του ακρωτηρίου της Μέλισσας και νότια της Τριόπετρας. Εκεί θα βρεις μια από τις πιο όμορφες, πιο ξεχωριστές παραλίας της Κρήτης. Οι Αμμόλοφοι του Αγίου Παύλου -ή, όπως τους φωνάζουν οι ντόπιοι, Αλατσόγκρεμνος.

Η παραλία αυτή βρίσκεται ανάμεσα στο άκρο της Μέλισσας και στον Ακουμιανό Ποταμό νοτιοδυτικά της περιοχής Στόμιο. Την Ακουμιανή Γυαλιά θα την βρεις περίπου 55 χλμ νότια του Ρεθύμνου. Να ξεκινάει δίπλα στον τουριστικό οικισμό του Αγίου Παύλου. Πριν συνεχίσει βορειοδυτικά για πολλά χιλιόμετρα, ως την Κεραμιανή Γιαλιά.

Το όνομα της προέρχεται από το χωριό Ακούμια, που βρίσκεται 11 χλμ βορειοανατολικά. Το τοπίο που σου προσφέρεται το λες και μοναδικό. Σαν να έχει τη δικιά του αύρα. Μια αίσθηση που ξεχειλίζει από ηρεμία -αφού αυτοί οι αμμόλοφοι μοιάζουν να τοποθετήθηκαν στη γη από κάποια δύναμη ανώτερη.

Το βίντεο που ακολουθεί, το κινηματογράφησε από ψηλά μέσω drone ο κρητικός εικονολήπτης Νίκος Σαράντος. Και είναι μόνο μία από τις μαγικές ομορφιές που έχει να προσφέρει ο νομός του Ρεθύμνου.

Οι Αμμόλοφοι σε όλους τους το μεγαλείο

Shares

1 comment

  1. Pingback: Πετάξτε για 2 λεπτά πάνω από τα ομορφότερα τοπία της Κρήτης | ΒΙΝΤΕΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *