ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Χόρτα τσιγαριαστά με αυγά και κασέρι
«Μπαίνουμε» στην κουζίνα και ετοιμάζουμε ένα πεντανόστιμο χειμερινό πιάτο, πλούσιο σε γεύση και θρεπτικά οφέλη! Μια συνταγή με «άρωμα» Κρήτης μας ταξιδεύει παρέα με έναν άκρως παραδοσιακό συνδυασμό που προσφέρει γεύσεις, αρώματα και θρεπτικά συστατικά.
Για τη συνταγή θα χρειαστείτε:
500 γρ. χόρτα εποχής (αντίδια, ραδίκια, σπανάκι, σέσκουλα)
3-4 αυγά
100 γρ. χυμό ντομάτας
50 ml ελαιόλαδο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι μυρωδικά (καυκαλήθρες, μάραθο, μαϊντανό, κόλιανδρο)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα προσεκτικά. Έπειτα, με το χέρι μας τα χοντροκόβουμε.
2. Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε ψιλά κομμάτια τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά.
3. Παίρνουμε ένα τηγάνι και ρίχνοντας το μισό ελαιόλαδο, σοτάρουμε για 2 λεπτά τα κρεμμυδάκια.
4. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας αφού τον αραιώσουμε σε 100 ml. νερό.
5. Μόλις αρχίζει το ζουμί να βράζει, προσθέτουμε και τα χόρτα.
6. Δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
7. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα μυρωδικά με το υπόλοιπο λάδι. Μαγειρεύουμε για ένα τέταρτο το πολύ σε μέτρια φωτιά.
8. Χρησιμοποιούμε μια πιρούνα για να φτιάξουμε “φωλιές” ανάμεσα στα χόρτα και να προσθέσουμε τα αυγά, τα οποία σπάμε “μάτια” μέσα στο τηγάνι διατηρώντας τον κρόκο και το ασπράδι τους.
9. Ζεσταίνουμε λίγα λεπτά ακόμα και μόλις πήξει το ασπράδι είναι έτοιμα !
10. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μπόλικο ψωμί και, στο πλάι, λαχταριστό κασέρι λεβέτι !
Πηγή: leveti
-
XANIA3 ημέρες πριν
Δροσουλίτες: Ένας μύθος που ζωντανεύει στην Κρήτη κάθε χρόνο τέτοια εποχή
-
ΚΡΉΤΗ18 ώρες πριν
Τα 10 πιάτα της Κρήτης που ΔΕΝ γίνεται να μην έχεις δοκιμάσει!
-
Ρέθυμνο2 ημέρες πριν
Τρομακτικό: Αυτή είναι η ποιότητα νερού στο Ρέθυμνο
-
ΚΡΉΤΗ3 ημέρες πριν
Στον Θεό… οι τιμές των ακινήτων στο Ρέθυμνο