ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η συνταγή της ημέρας: Τηγανητά μήλα
Ένα γρήγορο και νόστιμο γλυκάκι για όλες τις ώρες από τον Έκτορα Μποτρίνι
Υλικά
2 μήλα καθαρισμένα και χωρίς κουκούτσια, κομμένα σε φέτες
25 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
75 γρ. φαρίνα
100 ml γάλα
15 γρ. βούτυρο λιωμένο
½ κουταλάκι υγρή βανίλια
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Οδηγίες
Πασπαλίζουμε τις φέτες μήλου με την άχνη ζάχαρη και τα αφήνουμε στην άκρη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με την υπόλοιπη άχνη μέσα σε ένα μπολ. Κάνουμε μία λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το αυγό μαζί με το γάλα αφού τα έχουμε χτυπήσει. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και παίρνουμε μία μία τις φέτες μήλου, τις βουτάμε στο μείγμα και τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Σερβίρουμε μαζί με παγωτό.
Πηγή: botrini
-
PLUS +1 ημέρα πριν
Κυριακή των Βαΐων: Γιατί σήμερα τρώμε ψάρι ενώ είναι Σαρακοστή
-
PLUS +2 ημέρες πριν
Τα έθιμα του Σαββάτου του Λαζάρου και της Κυριακής των Βαΐων
-
Ρέθυμνο3 ημέρες πριν
Η περιοχή του Ρεθύμνου όπου κυριαρχούν τα γραφικά χωριά και η υπέροχη φύση!
-
Ρέθυμνο3 ημέρες πριν
Ρέθυμνο: Στο «Χρώματα & Αρώματα» θα βρεις χειροποίητες λαμπάδες που… μοσχοβολούν μεράκι!