ΡΕΘΥΜΝΟ | Ζήσαμε από κοντά τη συγκέντρωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία | ΦΩΤΟ

Shares

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το Σωματείο ΑμεΑ Ρεθύμνου διοργανώνει κάθε χρόνο στην πόλη συγκέντρωση έξω από το κτίριο του Σωματείου στην οδό Μοάτσου 4, ενώ παράλληλα οργανώνει ημέρα αιμοδοσίας στα γραφεία του, με κεντρικό επιχείρημα το εξής:

sam_6191

Φέτος το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου με αφορμή τη σημερινή ημέρα και κατέληξε στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου όπου και κατατέθηκαν όλα τα αιτήματα του Σωματείου, στο πλαίσιο του πανελλαδικού παν-αναπηρικού συλλαλητηρίου για μια ζωή με αξιοπρέπεια, ισότητα και δικαιοσύνη.

Τα άτομα με αναπηρία, οι γονείς και κηδεμόνες ατόμων με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, άτομα με χρόνιες παθήσεις, δηλώνουν πως δίνουν την μάχη τους κάθε μέρα και θα συνεχίσουν να τη δίνουν, θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν όλες αυτές τις δυσμενείς καταστάσεις που βιώνουν από τα μέτρα της διαρκούς πολιτικής λιτότητας.

Δηλώνουν, επίσης, πως δεν σκοπεύουν να πληρώσουν μια κρίση που δεν δημιούργησαν οι ίδιοι, προσπαθώντας να κάνουν πράξη το σύνθημα «Τίποτα για Εμάς, χωρίς Εμάς!». Παλεύουν για την υγεία, την πρόνοια, τα εισοδήματα, τα επιδόματα, την εργασία, την κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη, την αποϊδρυματοποίηση, τη διαβίωση στην κοινότητα, τη δωρεάν και ακηδεμόνευτη εκπαίδευση. Ζητούν εξειδικευμένη προστασία ως γυναίκες, παιδιά, πρόσφυγες/ μετανάστες με αναπηρία.

sam_6193

«Εμείς, τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, μαζί με τις οικογένειές μας, αντιστεκόμαστε και θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε στον παραλογισμό των κυβερνητικών οικονομικών επιτελείων και στην αναλγησία των στελεχών κάθε Τρόικας ή Κουαρτέτου. Οι πολίτες με αναπηρία, με χρόνια πάθηση και οι γονείς και κηδεμόνες των ατόμων με βαριά και πολλαπλή αναπηρία, δεν θα αποδεχθούμε και δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ στην εξόντωσή μας»!

Ο κ. Δημήτρης Τσαχάκης Πρόεδρος Σωματείου ΑμεΑ Ρεθύμνου δηλώνει πως το μόνο που επιθυμεί αυτή τη στιγμή είναι να ληφθούν υπόψη τα αιτήματα που κατέθεσαν σε Πανελλήνιο επίπεδο. Μας ενημερώνει, τέλος, για την αιμοδοσία πως θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016. Το να ανταποκριθούμε είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε.

4

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *