Ρέθυμνο: Τι είδους εργασίες γίνονται τελικά στο Κέντρο της πόλης; | ΦΩΤΟ

Shares

Πυρετωδώς συνεχίζονται έργα το τελευταίο διάστημα, σε κεντρικούς δρόμους του Ρεθύμνου.

Γράφει η Ιωάννα Καψάλη για το Daynight.gr

Η εγκατάσταση σύγχρονου δικτύου οπτικών ινών σε κεντρικές οδικές αρτηρίες και μάλιστα, στον απόηχο των αντιπλυμμηρικών έργων, προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους της πόλης.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες που προέκυψαν μετά τις πλημμύρες με τη θεομηνία στο Ρέθυμνο και τώρα εκτελούνται νέες εργασίες προκειμένου να εγκατασταθεί ένα αναβαθμισμένο δίκτυο οπτικών ινών αρχιτεκτονικής Fiber to the Home (FTTH).

Μπορεί όλη αυτή η σύγχυση που επικρατεί στους δρόμους, ιδιαίτερα στην λεωφόρο Κουντουριώτη, να έχει προκαλέσει την όχληση των επιχειρηματιών και κατοίκων της πόλης, όμως τα οφέλη που θα τους παρουσιαστούν μετά το πέρας των εργασιών θα είναι αρκετά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το δήμο Ρεθύμνου, το συγκεκριμένο έργο γίνεται σε ελάχιστες πόλεις της Ελλάδας και αυτό είναι πολύ σημαντικό εάν ληφθούν υπόψη οι δυνατότητες που θα μπορεί να έχει κάποιος επιχειρηματίας ή κάτοικος της πόλης.

Πρόκειται για δίκτυα επόμενης γενιάς (5G) των οποίων οι συνδέσεις οπτικών ινών θα φτάνουν μέχρι την πόρτα του κάθε σπιτιού ή καταστήματος.

Το ερώτημα είναι αν όλες αυτές οι τρύπες που ανοίχτηκαν, θα μπαλωθούν ή θα αποκατασταθούν σωστά;

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ που ακολουθεί (κάντε κλικ πάνω στην εικόνα):

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *