μαθήτρια

Θεσσαλονίκη: Δυο φορές ανάγκασαν τη μαθήτρια να γλείψει την τουαλέτα!

Shares

Ο Χαράλαμπος Χατζηπαναγιώτου, δικηγόρος της οικογένειας του 8χρονου κοριτσιού, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ραδιοφωνικό σταθμό FOCUS FM, αποκάλυψε ότι ο κορίτσι δεν υποχρεώθηκε μια αλλά δυο φορές να γλείψει την τουαλέτα, πως το περιστατικό δεν έγινε κατά τη διάρκεια διαλείμματος αλλά κατά την ώρα του μαθήματος και πως δεν υπάρχει καμία ενημέρωση μέχρι στιγμής.

Ο δικηγόρος, μάλιστα, αποκάλυψε και κάτι ακόμα, εξίσου σοκαριστικό. Όπως είπε, ένας από τους δύο επιβλέποντες εκπαιδευτικούς είπε στη μαθήτρια με οργισμένο ύφος “επειδή εσύ έγλειψες σκ@@ά, εγώ θα χάσω τη θέση μου”;

 Όπως περιέγραψε ο δικηγόρος της οικογένειας του 8χρονου κοριτσιού, όλα έγιναν «στις 16 Γενάρη, 2:20-2:25 μ.μ. κατά τη δεύτερη διδακτική ώρα του ολοήμερου. Η εκπαιδευτικός, που ήταν υπεύθυνη για την επιστασία και διδαχή, επέτρεψε στα παιδιά, με την προϋπόθεση ότι είχαν κάνει τις εργασίες τους για την επόμενη μέρα, να εξέλθουν και να παίξουν στους σχολικούς διαδρόμους ή στον αύλειο χώρο, αν και απαγορεύεται η έξοδος των παιδιών από την αίθουσα διδασκαλίας, παρά μόνο για σοβαρό λόγο και μόνο με τη συνοδεία δασκάλου.

Το θύμα, ένα παιδί ιδιαίτερα ντροπαλό, επειδή είχε την ανάγκη να παίξει, παρακάλεσε συμμαθητές της, που έπαιζαν λάστιχο, να παίξει μαζί τους. Αυτά δέχθηκαν, με την προϋπόθεση, ότι θα εφήρμοζε τη δοκιμασία, που θα της έθεταν. Το παιδί αποδέχθηκε, χωρίς να έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα και ελπίζοντας, ότι αυτό δε θα ισχύσει. Έχασε και τα παιδιά την οδήγησαν στις τουαλέτες, με μία άσκηση βίας, την πίεσαν και το έκανε. Το πιο φρικιαστικό είναι, ότι μετά της απαγόρευσαν να πλύνει το στόμα της. Συνέχισαν το παιχνίδι, αλλά τα άλλα παιδιά, που έχαναν αρνήθηκαν να εκτελέσουν τη δοκιμασία, λέγοντας, ότι για εμάς δεν ισχύει αυτό. Επαναλήφθηκε 2η φορά το ίδιο πράγμα για το κοριτσάκι, μόλις έχασε ξανά στο παιχνίδι. Είναι φοβερό ως προς την έμπνευση και την υλοποίηση. (…)

Όταν σχόλασε το παιδί ανακοίνωσε στη μητέρα της, ότι επιτέλους την έπαιξαν τα παιδιά και εκεί ξέσπασε σε κλάματα….”αλλά με υποχρέωσαν να κάνω αυτό”. Όλοι είναι συγκλονισμένοι, το παιδί παρακολουθείται από ειδικό παιδοψυχολόγο, δεν μπορεί να κοιμηθεί μόνο του και ξυπνάει λέγοντας “γιατί εγώ”; Δεν έχει πάει ακόμη στο άλλο σχολείο, γιατί δεν μπορεί».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «επισήμως περιμένουμε σήμερα την ανακοίνωση του πορίσματος της ΕΔΕ. Δυστυχώς οι γονείς των παιδιών, που εμπλέκονται, δεν εκδήλωσαν μία συγνώμη ή μία συμπάθεια στο παιδί. Απλώς επιβεβαίωσαν, ότι το περιστατικό έλαβε χώρα. Μεταφέρουν την άσκηση βίας το ένα στο άλλο. “Ναι το κάναμε, αλλά δεν είμαστε αυτοί, που την ανάγκασαν”», είπε ο Χαράλαμπος Χατζηπαναγιώτου.

Ακούστε όλα όσα είπε ο δικηγόρος

Πηγή: newsit

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *