Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Φοιτητές του πανεπιστημίου Πειραιά επισκέφθηκαν την «έξυπνη πόλη» των Τρικάλων

Δημοσιεύτηκε

στις

Τρίκαλα
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επίσκεψη συνεργασίας, ουσίας και εκπαίδευσης, αυτή στελεχών και φοιτητών του Πανεπιστημίου Πειραιά στον Δήμο Τρικκαίων. Ο επικεφαλής καθηγητής του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών του ΠΑ.ΠΕΙ για τις «έξυπνες πόλεις» κ. Δημήτρης Βέργαδος μαζί με στελέχη του ΠΜΣ και μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές, επισκέφθηκαν τον Δήμο Τρικκαίων την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019. Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρη Παπαστεργίου τους υποδέχθηκε, μιλώντας για την ουσία των δράσεων του Δήμου στον τομέα των σύγχρονων πόλεων και με οφέλη για τους πολίτες, σε πιλοτικό και υλοποιηθέν επίπεδα.

Ακολούθησε μια ενημέρωση για τον Δήμο Τρικκαίων (ιστορία, πολιτισμός, κοινωνία, δράσεις, καινοτομία, άξονες πολιτικής του Δήμου) από τον ειδικό σύμβουλο του Δήμου, κ. Θανάση Μιχαλάκη. Στη συνέχεια στα ειδικότερα ζητήματα της τεχνολογίας, ο κ. Γ. Χρυσόμαλλος, ηλεκτρολόγος μηχανικός και στέλεχος εφαρμογών πληροφορικής, ανέπτυξε διεξοδικά όλες τις δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιούνται από τον Δήμο Τρικκαίων: το Smart Trikala με κάθε του πρόγραμμα (πιλοτικό και μη), το «20000» για την εξυπηρέτηση των πολιτών, τα θέματα τεχνολογικής πρωτοπορίας για το Smart Famring, τη συνεργασία με προεξάρχουσες στον τομέα εταιρείες, τεχνικά ζητήματα, προβλήματα και λύσεις που δίνονται στα Τρίκαλα και πολλά άλλα.

Εξάλλου, το ΠΜΣ έχει τρεις διαφορετικές δράσεις: Ψηφιακός Πολιτισμός, Εξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές τεχνολογίες. Κάθε μία εξ αυτών βρίσκουν εφαρμογή στα Τρίκαλα, όπως το Ψηφιακό Ασκληπιείο, το ψηφιακό Σπίτι Τρικαλινών Δημιουργών (υπό δημιουργία αμφότερα), το πρόγραμμα ActiveAge, οι δράσεις των προγραμμάτων AVINT, ELVITEN, Cities4 People για την κινητικότητα και τη ζωή στις πόλεις και πολλά άλλα.

Η επίσκεψη είχε χαρακτήρα ενημερωτικό, εκπαιδευτικό αλλά και ουσιαστικό, αφού η πανεπιστημιακή γνώση και η άμεση εφαρμογή καινοτόμων δράσεων, είναι τομείς, στους οποίους μπορεί να αναπτυχθεί συνεργασία. Εξάλλου ο Δήμος Τρικκαίων έχει ως προμετωπίδα του τη συνεργασία, υιοθετώντας λύσεις και προτάσεις που εφαρμόζονται ή προτείνονται από πλήθος ελληνικών και ευρωπαϊκών φορέων, μέσω υλοποίησης δεκάδων προγραμμάτων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ