ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η συνταγή της ημέρας: Τηγανητά μήλα
Ένα γρήγορο και νόστιμο γλυκάκι για όλες τις ώρες από τον Έκτορα Μποτρίνι
Υλικά
2 μήλα καθαρισμένα και χωρίς κουκούτσια, κομμένα σε φέτες
25 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
75 γρ. φαρίνα
100 ml γάλα
15 γρ. βούτυρο λιωμένο
½ κουταλάκι υγρή βανίλια
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Οδηγίες
Πασπαλίζουμε τις φέτες μήλου με την άχνη ζάχαρη και τα αφήνουμε στην άκρη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με την υπόλοιπη άχνη μέσα σε ένα μπολ. Κάνουμε μία λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το αυγό μαζί με το γάλα αφού τα έχουμε χτυπήσει. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και παίρνουμε μία μία τις φέτες μήλου, τις βουτάμε στο μείγμα και τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Σερβίρουμε μαζί με παγωτό.
Πηγή: botrini
-
XANIA16 ώρες πριν
Δροσουλίτες: Ένας μύθος που ζωντανεύει στην Κρήτη κάθε χρόνο τέτοια εποχή
-
LIFESTYLE3 ημέρες πριν
«Μαμά.. ε μαμά.. μ ακούς;» – Ράγισε καρδιές η Μαρία Τζομπανάκη
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ3 ημέρες πριν
Απίστευτο τροχαίο στο Ηράκλειο με τρία αυτοκίνητα – Το ένα «καβάλησε» το ανάχωμα!
-
ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν
Συγκλονίζει η επιστολή της μητέρας της Κυριακής στον δολοφόνο της: «Άμα δεν θυμάται, να ακούσει την κραυγή της που λέει “χάνομαι”»