ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η συνταγή της ημέρας: Χόρτα τσιγαριαστά
Τρώγονται υπέροχα συνοδεύοντας πιάτα με ψάρια ή θαλασσινά ή ακόμα και σκέτα ως ένα ελαφρύ γεύμα.
Υλικά
- 800γρ. χόρτα διάφορα (αντίδια, σταμναγκάθι
- 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι μυρώνια
- 1 ματσάκι καυκαλήθρες
- 1 ματσάκι μάραθο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας, ντοματοπελτέ
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Καθαρίζετε καλά όλα τα χορταρικά σας. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια ξεχωριστά τα μυρώνια, τις καυκαλήθρες και το μάραθο.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο μαζί με ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό και αφήνετε να πάρουν βράση. Αρχικά ρίχνετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα φέρνετε δυο τρεις βόλτες μέχρι να πάρουν βράση και προσθέτετε όλα τα χόρτα ταυτόχρονα, πιέζοντάς τα να χωρέσουν στην κατσαρόλα. Τη σκεπάζετε και τα αφήνετε να μαραθούν για 10 λεπτά τουλάχιστον.
Ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα, ανακατεύετε και ρίχνετε μέσα τον πελτέ, αλατοπιπερώνετε και συμπληρώνετε ένα κρασοπότηρο νερό. Τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 30 λεπτά επιπλέον μέχρι να γίνουν τρυφερά.
Ρίχνετε μέσα τον ψιλοκομμένο μάραθο, τα μυρώνια, τις καυκαλήθες και ανακατεύετε. Αμέσως μετά προσθέτετε το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε ξανά. Σερβίρετε τα χόρτα με το ζουμί που έχει μείνει στην κατσαρόλα.
Πηγή: olivemagazine
-
ΚΡΉΤΗ3 ημέρες πριν
Το άγνωστο χωριό της Κρήτης, ένα πραγματικό διαμάντι για το νησί
-
ΚΡΉΤΗ3 ημέρες πριν
Έντονο και διαρκείας το φαινόμενο της Αφρικανικής σκόνης στην Κρήτη – Πότε καθαρίζει η ατμόσφαιρα | ΒΙΝΤΕΟ
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ3 ημέρες πριν
Παγκρήτια: Σε τροχιά ανόδου η ναυτιλιακή χρηματοδότηση
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ2 ημέρες πριν
Από θαύμα δεν έγινε δυστύχημα στο Ηράκλειο! Καλώδιο ρεύματος έπεσε στον δρόμο