ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η συνταγή της ημέρας: Μπισκοτογλυκό με μπανάνες κρέμα και σοκολάτα
Ένα καταπληκτικό γλυκό ψυγείου, τόσο νόστιμο που, θα εξαφανιστεί από μικρούς και μεγάλους στο πι και φι!
Υλικά Συνταγής
- 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 1+1/2 φλ. κρύο γάλα
- 3 κ.σ. φυστικοβούτυρο
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
- 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- 3-4 μπανάνες ώριμες
-
Για την επικάλυψη
- 60 γρ. κουβερτούρα
- 2 φλ. άχνη ζάχαρη
- 2 κ.σ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη
- λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
- 2 κ.σ. γάλα
- 3 κ.σ. πραλίνα σοκολάτας
Εκτέλεση
Ξεκινάμε το μπισκοτογλυκό χτυπώντας σε ένα μπολ την κρέμα στιγμής με το κρύο γάλα για 2 λεπτά με μίξερ χειρός. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο.
Αφήνουμε για 5′ να σταθεί η κρέμα στιγμής και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή. Απαλά αναδιπλώνουμε το μίγμα.
Σε τετράγωνο ταψάκι στρώνουμε μια σειρά πτι μπερ να καλυφθεί όλη η βάση του ταψιού. Απλώνουμε σε στρώση τη μισή κρέμα. Καλύπτουμε με μια στρώση φέτες μπανάνας. Κάνουμε ακόμα μια στρώση με μπισκότα.
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τις υπόλοιπες μπανάνες. Τέλος, καλύπτουμε με μια στρώση πτι μπερ και απλώνουμε όλη την επικάλυψη σοκολάτας. Παγώνουμε για 4-5 ώρες ή μια νύχτα.
Για την επικάλυψη
Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε την άχνη, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και την πραλίνα. Τα χτυπάμε με μίξερ ώστε να ομογενοποιηθούν.
Πηγή: argiro
-
XANIA2 ημέρες πριν
Δροσουλίτες: Ένας μύθος που ζωντανεύει στην Κρήτη κάθε χρόνο τέτοια εποχή
-
ΚΡΉΤΗ3 ώρες πριν
Τα 10 πιάτα της Κρήτης που ΔΕΝ γίνεται να μην έχεις δοκιμάσει!
-
ΚΡΉΤΗ3 ημέρες πριν
Καιρός: Έρχεται 40άρι στην Κρήτη – Δείτε που και ποια ημέρα
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Στον Θεό… οι τιμές των ακινήτων στο Ρέθυμνο