ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η συνταγή της ημέρας: Μους λεμονιού με τριμμένη σοκολάτα
Πρωτότυπος ο συνδυασμός σοκολάτας και λεμονιού. Μια δοκιμή θα σας πείσει όμως καθώς η γλύκα της σοκολάτας εξισορροπείται από το άρωμα του λεμονιού.
Υλικά
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 1 φάκελος ζελέ λεμόνι
- 1/2 κούπα ζάχαρη χυμός
- 1 λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από λεμόνι ακέρωτο
- 80 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη
Διαδικασία
Αδειάζουμε το γάλα εβαπορέ στον κάδο του μίξερ. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα. Φτιάχνουμε το ζελέ λεμονιού σύμφωνα με τις οδηγίες, αλλά μόνο με το 1 φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει.
Στο μεταξύ, βγάζουμε το εβαπορέ από την κατάψυξη, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χτυπάμε στο μίξερ για 2-3 λεπτά, να αφρατέψει. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε το ζελέ, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Μοιράζουμε το γλυκό σε 4 μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Τα 10 πιάτα της Κρήτης που ΔΕΝ γίνεται να μην έχεις δοκιμάσει!
-
Ρέθυμνο2 ημέρες πριν
Τρελάθηκε ο υδράργυρος στο Ρέθυμνο: Η θερμοκρασία ανέβηκε 11 βαθμούς μέσα σε 90 λεπτά!
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Το άγνωστο χωριό της Κρήτης, ένα πραγματικό διαμάντι για το νησί
-
XANIA3 ημέρες πριν
Καρέ καρέ η διάσωση της τραυματισμένης τουρίστριας από το φαράγγι της Σαμαριάς | ΒΙΝΤΕΟ