ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ
Η συνταγή της ημέρας: Σοκολατένια υγρά κεκάκια με ελαφριά κρέμα χωρίς ζάχαρη
Αυτό το σοκολατένιο κέικ με την υγρή καρδιά θα το λατρέψετε.
Υλικά
Για το κέικ
- 250γρ. ρεβίθια βρασμένα και πολτοποιημένα
- 2 αβγά
- 2 κουτ. σούπας καφέ στιγμιαίο
- 2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
- 1½ κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
- 2 κουτ. γλυκού στέβια
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 200γρ. σοκολάτα άγλυκη, λιωμένη
- 150γρ. καρύδια (προαιρετικά)
- 2 κουτ. γλυκού ρούμι
- αλάτι
Για την κρέμα
- 500ml κρέμα γάλακτος άγλυκη
- 50γρ. μέλι
- λίγη στέβια ή ξύσμα από άγλυκη σοκολάτα για τη διακόσμηση
Διαδικασία
Ετοιμάζετε το κέικ: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Χτυπάτε στο μίξερ τον πολτό των ρεβιθιών, τα αβγά, τον καφέ, το ηλιέλαιο και τη βανίλια, μέχρι να γίνουν κρέμα.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη στέβια, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα προσθέτετε στο μίγμα των ρεβιθιών. Στο τέλος προσθέτετε τη σοκολάτα, τα καρύδια (αν χρησιμοποιήσετε), το ρούμι και ανακατεύετε.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψάκι με υποδοχές για μάφινς ή μία τετράγωνη φόρμα διαστάσεων 20εκ. και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε για περίπου 10 λεπτά τα κεκάκια.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μέλι, μέχρι να γίνουν μία ελαφριά σαντιγί. Σερβίρετε τα κεκάκια με μια κουταλιά κρέμα από δίπλα, πασπαλίζετε με λίγη στέβια ή ξύσμα σοκολάτας και σερβίρετε.
Πηγή: olivemagazine
-
XANIA3 ημέρες πριν
Δροσουλίτες: Ένας μύθος που ζωντανεύει στην Κρήτη κάθε χρόνο τέτοια εποχή
-
ΚΡΉΤΗ19 ώρες πριν
Τα 10 πιάτα της Κρήτης που ΔΕΝ γίνεται να μην έχεις δοκιμάσει!
-
Ρέθυμνο2 ημέρες πριν
Τρομακτικό: Αυτή είναι η ποιότητα νερού στο Ρέθυμνο
-
LIFESTYLE3 ημέρες πριν
Διαγνώστηκε με καρκίνο η Όλγα Βλαχοπούλου – Η φωτογραφία μέσα από το νοσοκομείο