Ρέθυμνο: Ποιος θα λύσει το μυστήριο με την «Σπασμένη Στάμνα»;

Shares

Το έργο «Σπασμένη Στάμνα» του Χάινριχ φον Κλάιστ, παρουσιάζει η θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Σταυρωμένου, δίνοντας παράλληλα τον καλύτερο της εαυτό για να ανέβει στο σανίδι. μια «προκλητική» για την εποχή της (1806) κωμωδία.

Γράφει η Ιωάννα Καψάλη για το Daynight.gr

Πως θα λυθεί το μυστήριο με την  «Σπασμένη Στάμνα»; Απλοϊκοί κι αυθόρμητοι χωριάτες, προσπαθούν να βρουν το δίκιο τους με σκοπό να απονεμηθεί δικαιοσύνη.

 

 

Η ανατρεπτική εξέλιξη του έργου, κρατάει σε εγρήγορση το κοινό, το οποίο προσπαθεί να μαντέψει ποιος μπορεί να είναι τελικά ο ένοχος.

Στο πλευρό του θιάσου ο καταξιωμένος ηθοποιός-σκηνοθέτης, Βαγγέλης Λιοδάκης, ο οποίος περήφανος για τους ηθοποιούς του ερασιτεχνικού θιάσου, ανέφερε ότι: «Είναι ένα στοίχημα το να αποδοθεί το συγκεκριμένο έργο από μια ερασιτεχνική ομάδα γιατί έχει αρκετά απαιτητικούς ρόλους».

 

Βρεθήκαμε στην τελευταία πρόβα

Επισκεφθήκαμε την τελευταία πρόβα της θεατρικής ομάδας, πριν ξεκινήσουν οι παραστάσεις για την Σπασμένη Στάμνα και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.

Είναι γεγονός, ότι η άνεση των ηθοποιών στη σκηνή είναι ένα σκαλί πιο πάνω και αυτό είναι πολύ θετικό, αφού όπως εξήγησε ο Βαγγέλης Λιοδάκης, η εμπειρία τους ολοένα και μεγαλώνει, καθώς και η μεταξύ επαφή τους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ανταπεξέρχονται επάξια, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο σκηνοθέτης, στις ερμηνείες τους.

Η Σπασμένη Στάμνα πρόκειται για μια κλασσική παράσταση που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει ευχάριστα, όμως η θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Σταυρωμένου κατάφερε να κατακτήσει νέα ύψη και αυτό είναι ολοφάνερο.

Μετά τις παραστάσεις στο 5ο Αρσάνειο γυμνάσιο Σφακακίου, θα ακολουθήσουν δύο παραστάσεις στις 8 και 9 Απριλίου στο Σπίτι του Πολιτισμού, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Δείτε τις φωτογραφίες από την τελευταία πρόβα του πολιτιστικού συλλόγου Σταυρωμένου στο άλμπουμ που ακολουθεί:

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *