γράμμα

Το συγκινητικό γράμμα ενός Κρητικού στη μητέρα του

Shares

Σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, στο νεκροταφείο της Αγίας Παρασκευής, το ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη της Ιωάννας (Άννας) Σουλτάτου, μιας άξιας Ανωγειανής, που ταλαιπωρήθηκε ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της ζωής της.

Σε ηλικία μόλις 59 ετών η Ιωάννα Σουλτάτου «έφυγε» από τη ζωή στις 23 Μαΐου 2019, μετά από μια τεράστια μάχη που έδωσε, με την αξιοπρέπεια και την αγωνιστικότητα που την διέκρινε πάντα.

Ο γιος της Γιάννης Σουλτάτος με σημείωμα του στην ΑΝΩΓΗ, «γράφει» στην αγαπημένη του μητέρα ένα χρόνο μετά το θάνατό της:

«Είχες καταφέρει να γίνεις αγαπητή σε πάρα πολύ κόσμο. Χωρίς να προσπαθούσες ιδιαίτερα. Η προσωπικότητα σου ήταν αυτή που μάγευε τον κόσμο, η κοινωνικότητά σου, το ιδιαίτερο χιούμορ σου; Ή όλα αυτά μαζί. Δε ξέρω. Κι όπως έζησες με αξιοπρέπεια, έτσι κι έφυγες… με το κεφάλι ψηλά…

Ένας χρόνος πέρασε και η απουσία σου είναι δυσαναπλήρωτη. Ο καιρός που περνάει δύσκολος. Εννιά ολόκληρα χρόνια δεν έφυγα απ’ το πλάι σου. Παλεύαμε μαζί. Χαλάλι σου όλα τα βράδια που ξενύχτησα δίπλα σου. Χαλάλι σου όλες οι θυσίες. Γιατί σου πρέπανε. Γιατί σου άξιζε να ζεις.

Σε νιώθω κοντά μου πολύ συχνά. Στην καθημερινότητά μου. Στις σκέψεις μου. Στις αποφάσεις μου. Νιώθω ότι με καθοδηγείς, με το δικό σου τρόπο και ότι με προστατεύεις. Ή έτσι τουλάχιστον θέλω να πιστεύω.

Ένα χρόνο πριν, βλέποντας το τέλος να πλησιάζει και έχοντας πλήρη συναίσθηση της πραγματικότητας, νόμιζα ότι το «μετά» θα ’ταν εύκολο. Αλλά δεν είναι. Μάνα, σ’ είχα πρότυπο. Και θέλω να το μοιραστώ αυτό. Εύχομαι να ’χεις βρει τη γαλήνη και την ηρεμία εκεί που είσαι, αυτή που δεν κατάφερες να βρεις τα τελευταία χρόνια.»

Συγκινητική και η μαντινάδα της κόρης της εκλιπούσης Βέρας Σουλτάτου – Ξυλούρη:

«Πε μου στον Άδη άνε πονείς και γιατρικά αν έχει,
να πω κι εγώ τσι σκέψης μου, διπλά να σε προσέχει…»

Πηγή: anogi

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *